Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertizare din AUR: `Pensiile militare NU sunt pensii speciale! Cu Comisia putem negocia, de ce ne este frică?!?`

Alianța pentru Unirea Românilor
AUR Alianta pentru Unirea Romanilor

Evaluarea preliminară a Comisiei Europene este că, în forma sa actuală, proiectul de lege privind pensiile de serviciu (pensii speciale) nu îndeplinește cerințele necesare, iar oficialii europeni „recomandă cu tărie” să nu se avanseze cu adoptarea noii legislații în Parlament până nu sunt integrate evaluările din studiul de impact al Băncii Mondiale.

În ceea ce privește pensiile militare, oficialii europeni consideră că „proiectul de lege prevede o creștere a perioadei de referință a veniturilor salariale de la 6 la 12 luni consecutive în ultimii 5 ani de serviciu”, iar „acest lucru nu ar avea aproape niciun impact asupra reducerii cheltuielilor cu pensiile” - DETALII

Vezi si: Comisia Europeană face praf varianta Guvernului privind 'tăierea' pensiilor speciale. Propunerile alternative de la Bruxelles

Partidul AUR prin vocea șefului Departamentului de Politici Publice cere de urgență inițierea de negocieri cu reprezentanții Comisiei Europene pentru că ”Pensiile militare NU sunt pensii speciale”, susține Ioana Ramona Bruynseels într-o scurtă analiză pe pagina sa de Facebook:

”Invit la dialog real pentru identificarea soluțiilor în problema pensiilor militare!

Pensiile militare NU sunt pensii speciale!

Este absoluta nevoie de o abordare corecta și profesionistă în acest sens!

Specialiștii au tot spus în ultima vreme că e nevoie de o lege a salarizării dedicată personalului afectat de aceste controverse nesănătoase pentru o țară cu războiul la graniță! Haideți să o facem! De ce mai stăm? Să pornim demersurile!

Cu Comisia putem negocia, de ce ne este frică?!?

Este cazul să ne dăm mâna toți actorii sociali relevanți: asociații, sindicate, ong-uri, partide politice și să stabilim care e calea corectă de urmat, astfel încât să se facă dreptate celor atacați pe nedrept!

Dragii mei,

Oriunde în lumea largă, armatele țărilor sunt respectate! Dintre armatele a 30 de state membre NATO, armata noastră, prin rezerviștii săi, este singura care își cere drepturile în stradă! Nu e motiv de mândrie pentru noi!

Nu vorbesc de speciali! Specialii care au uzat de portițele meschine ale sistemului sunt o altă categorie!

Mă refer însă la zecile de mii de oameni corecți care au mers o viață la muncă, si-au făcut datoria și au crezut că, la bătrânețe, vor fi tratați cu respect și cu demnitate, nu cu ură, pensii tăiate și minciuni.

Încălcarea drepturilor lor azi poate însemna încălcarea drepturilor noastre mâine!”, scrie ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.