Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertizare METEO de ULTIMĂ CLIPĂ - Cod portocaliu de furtuni, ploi torențiale și grindină în 5 județe

Inquam Photos / Octav Ganea
trafic ploaie masini balta apa

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, mai multe avertizări nowcasting cod portocaliu de furtuni, ploi torențiale și grindină pentru mai multe județe, printre care Gorj, Vâlcea, Hunedoara, Prahova și Bacău.

Până la ora 14.00, sunt în vigoare două avertizări cod portocaliu de averse torențiale ce vor cumula 35-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină pentru județele Bacău, Neamț și Prahova, conform Mediafax.

Citește și: Victor Ponta s-a SPERIAT de cifrele BNR și anunță PRIORITATE ZERO în România

Meteorologii au mai emis o avertizare cod portocaliu de furtuni pentru județele Hunedoara, Gorj și Vâlcea, valabilă până la ora 14.30. Potrivit ANM, aici se vor semnala averse torenţiale ce vor depăşi 35-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi medii, dar și intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie.

La ora 12.00, a intrat în vigoare și o atenționare cod galben de ploi torențiale, în cea mai mare parte a Moldovei și a Munteniei, local în Dobrogea, Oltenia, Crișana, Maramureș și la munte. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în cea mai mare parte a Moldovei și a Munteniei, local în Dobrogea, Oltenia, Crișana, Maramureș și la munte vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică accentuată.

Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp, iar izolat 40...50 l/mp.

Avertizarea este valabilă până sâmbătă, la ora 23.00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.