Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aviaţia etiopiană a bombardat oraşul Mekele, capitala provinciei rebele Tigray

Eye Radio
Etiopia Tigray

Aviaţia etiopiană a bombardat vineri oraşul Mekele, capitala provinciei rebele Tigray, au anunţat vineri autorităţile acestei regiuni din nordul Etiopiei şi surse umanitare, cu puţin timp înainte ca guvernul federal etiopian să anunţe ''acţiuni'' împotriva ţintelor militare din Tigray, relatează AFP.

Bombardamentul survine la două zile după reluarea luptelor între trupele guvernamentale şi rebelii grupării Frontul de eliberare a poporului din Tigray (TPLF) la frontiera de sud-est a acestei regiuni, ostilităţi care au pus capăt unui armistiţiu care a ţinut cinci luni, potrivit Agerpres.ro.

Guvernul de la Addis Abeba a anunţat că, în timp ce rămâne în continuare ''deplin dispus'' pentru discuţii fără precondiţii cu rebelii, va ''desfăşura acţiuni care au ca ţintă forţele militare (...) ostile păcii'' şi a cerut populaţiei din Tigray ''să rămână la distanţă de zonele unde se află echipamente militare şi structuri de antrenament'' ale rebelilor.

Atacul aerian asupra oraşului Mekele provoacă în rândul comunităţii internaţionale temeri asupra reluării unui conflict pe scară extinsă care să anihileze firavele speranţe pentru negocieri de pace.

Numeroase state şi organizaţii internaţionale, inclusiv ONU, SUA şi UE au cerut încetarea ostilităţilor şi soluţionarea pe cale paşnică a acestui conflict ce durează de 21 de luni.

Izbucnit în noiembrie 2020, acest război din nordul Etiopiei a provocat până în prezent mii de morţi, circa două milioane de persoane au fost strămutate şi sute de mii de etiopieni au ajuns să trăiască în condiţii apropiate foametei, potrivit ONU.

Armistiţiul din luna martie a permis în special reluarea progresivă a transporturilor cu ajutoare umanitare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.