Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aviația, lovită puternic de pandemie: În Elveția, piloții care nu mai au de lucru au devenit mecanici de locomotivă

The world magazine
avion decolare

Pandemia a lovit o mare parte a sectoarelor economice, iar aviația este unul dintre acestea. Multe țări au restricții de circulație, zborurile s-au redus considerabil, iar turismul aproape că stă pe loc. Pierderile financiare au dus la faliment și șomaj. Mulți piloți de linie au ajuns în situația de a se reprofila pentru a avea un loc de muncă, potrivit stiri.tvr.ro.

Citește și: Vlad Voiculescu a ieșit pe ascuns din Ministerul Sănătății, pentru a nu da ochii cu protestatarii

Mii de piloți nu mai au de lucru. Pandemia îi ține mai mult la sol decât în aer, iar viitorul nu se arată prea optimist. Cu cât trece timpul și au mai puține ore de zbor, cu atât șansa unor contracte se reduce.

Sunt piloți care au găsit de lucru la câteva companii aeriene low-cost din Europa de Est, dar câștigurile sunt reduse. Unii spun că au câștigat cu greu 300 de euro pe lună și că abuzurile sunt frecvente. Uneori sunt chiar puși în situația de a plăti pentru a avea ore de zbor.

Alții s-au reprofilat și au ales meserii care nu au nimic în comun cu pregătirea lor. De exemplu, în Elveția, foștii piloți au devenit mecanici de locomotivă.

Proiectul elvețian de reconversie profesională a piloților în domeniul căilor ferate ar putea fi aplicat și în alte țări. Specialiștii în economie sunt de părere că revenirea la ceea ce însemnă aviația înainte de criză se va face în 3-4 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.