Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aviaţia militară israeliană ripostează la un atac cu rachetă din Gaza

atac racheta

Aviaţia militară israeliană a atacat duminică dimineaţa ţinte din Gaza ale mişcării islamiste Hamas, după ce militanţii palestinieni au lansat sâmbătă seara o rachetă către Israel, transmite dpa, potrivit AGERPRES.

Înainte de zori, avioane şi elicoptere de atac israeliene au lovit, printre altele, două ateliere de producţie de muniţie reactivă, infrastructuri subterane şi un complex de instruire al forţelor navale ale Hamas, a comunicat armata.

Sâmbătă, târziu, sirenele de alarmă au răsunat în oraşul Aşkelon din Israel, la nord de Fâşia Gaza. Un purtător de cuvânt al poliţiei din localitatea de pe litoralul Mării Mediterane a declarat că o rachetă trasă din teritoriul palestinian a produs daune la o clădire a unei fabrici dintr-o zonă industrială. A fost solicitată intervenţia unui genist specializat în eliminarea bombelor.

Citește și: Marea Britanie și Canada au încheiat un acord comercial post-Brexit

Nu s-au raportat răniţi nici după atacul palestinian, nici după riposta israeliană.

Armata Israelului şi-a ridicat gradul de alertă în eventualitatea unor noi tiruri de rachete care ar putea marca un an de la uciderea unui comandant al Jihadului Islamic, în Gaza, în 12 noiembrie 2019.

Deşi în ultima vreme în spatele atacurilor sporadice din Gaza s-au aflat şi alte facţiuni palestiniene mai mici, Israelul consideră că răspunderea este a Hamas. În ciuda unui armistiţiu mediat de Qatar între organizaţia islamistă şi israelieni, în ultimele luni s-au produs mai multe incidente violente. Israelul, Statele Unite şi Uniunea Europeană consideră Hamas organizaţie teroristă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.