Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aviaţia militară turcă a bombardat poziţii ale PKK după atacul sângeros atribuit rebelilor kurzi

f-16 turcia

Forţele armate turce au anunţat luni că avioane F-16 şi F-14 au bombardat 13 poziţii ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), la o zi după ce rebelii kurzi au detonat explozivi pe un drum din sud-estul Turciei, într-un atac în care au fost ucişi şi răniţi soldaţi turci, relatează Reuters. 

Într-un comunicat postat pe site-ul său, armata nu a specificat numărul militarilor ucişi, însă PKK a afirmat că în atacul cu bombă din zona Daglica, provincia Hakkari, şi-au pierdut viaţa 15 soldaţi turci. O sursă din cadrul forţelor de securitate turce a declarat pentru Reuters că în atac au fost ucişi 16 soldaţi. 

Într-o intervenţie la postul de televiziune privat A Haber, preşedintele Recep Tayyip Erdogan s-a declarat "consternat" de acest atac, indicând că s-a produs în timpul unei operaţiuni de "curăţare" a forţelor armate asupra poziţiilor PKK. 

Ankara a lansat în iulie o importantă campanie "antiteroristă" împotriva gherilei kurde, punând capăt unui armistiţiu de doi ani. 

Militarii desfăşoară zilnic operaţiuni aeriene şi terestre în fiefurile PKK din sud-estul Turciei şi din nordul Irakului. Circa 70 de membri ai forţelor turce au fost ucişi până în prezent. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.