Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aviatoare ucraineană, acuzată de crimă

Procesul aviatoarei militare ucrainene Nadia Savcenko a început joi în sudul Rusiei, la frontiera cu estul separatist al Ucrainei, unde în vara anului trecut au fost ucişi doi jurnalişti ruşi de moartea cărora este acuzată Savcenko, relatează France Presse. 

Considerată iniţial 'complice' la uciderea celor doi jurnalişti ruşi, victime ale unui tir de mortier în Donbas în iunie 2014, Nadia Savcenko (34 de ani) este acuzată în final că ar fi 'coautoarea unui omor premeditat' pentru că ar fi ajutat la corectarea tirurilor forţelor ucrainene. 

Femeia, pilot de elicopter, care riscă până la 25 de ani de închisoare, respinge toate acuzaţiile formulate împotriva ei. 'Acesta nu va fi un proces. Acesta va fi un spectacol de propagandă ca de obicei', a declarat pentru AFP unul dintre avocaţii ei, Mark Feighin. 

Acest nou proces împotriva unui cetăţean ucrainean, după deschiderea săptămâna trecută a celui împotriva cineastului Oleg Senţov pentru 'terorism', riscă să agraveze şi mai mult relaţiile deja extrem de tensionate dintre Kiev şi Moscova, pe fondul conflictului armat între separatiştii proruşi şi forţele ucrainene în estul Ucrainei.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.