Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avioane de luptă pentru Ucraina: Kievul propune o coaliție globală

f-16 turcia

Viceministrul ucrainean de externe, Andri Melnik, susţine că ideea de a acorda Ucrainei avioane germane de luptă Tornado a generat discuții la scară largă între aliați și parteneri.

Într-un mesaj postat pe Twitter, diplomatul a amintit că Statele Unite și Țările de Jos susțin furnizarea de avioane F-16 către Ucraina, notează RBC, potrivit Rador.

"Aşadar, haideți să creăm o coaliție globală de avioane de luptă europene Eurofighter, F-16 și F-35 americane, Tornado germane, Gripens suedeze și Rafales franceze" - a menţionat Melnik.

Amintim că Andri Melnik a propus recent ca Germania să transfere în Ucraina 93 de avioane de luptă Tornado, pe care intenționează să le scoată din uz. Olanda, de asemenea, şi-a anunţat disponibilitatea de a lua în considerare furnizarea de avioane de luptă F-16 în Ucraina, dacă primește o cerere în acest sens din partea autorităților ucrainene.

În plus, pe 20 ianuarie, în timpul reuniunii de la Ramstein a grupului de sprijin pentru Ucraina, preşedintele Volodimir Zelenski le-a cerut partenerilor occidentali ca la următoarea întâlnire, să analizeze posibilitatea de a trimite Kievului avioane F-16.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.