Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunțul care dă fiori Rusiei: avioanele MiG-29 sunt tot mai aproape de Ucraina

avioane mig-29 slovacia

Polonia ar putea oferi Ucrainei avioane de luptă MiG-29 în următoarele patru până la șase săptămâni, a declarat marți premierul Mateusz Morawiecki, sugerând că aliații administraţiei de la Kiev se apropie de un acord cu privire la următorul pas în sprijinul lor militar pentru Ucraina, transmite Reuters, relatează Rador.

Autorităţile poloneze au declarat că ar fi pregătite să trimită în Ucraina avioane de vânătoare MiG-29 de producţie sovietică. Cu toate acestea, având în vedere că aliații Ucrainei adoptă o poziţie prudentă în ceea ce privește livrarea de avioane de luptă, nu se ştie cât de mult ar putea dura un astfel de proces. Asta s-ar putea întâmpla în următoarele 4-6 săptămâni", a spus Morawiecki în cursul unei conferințe de presă, când a fost întrebat cât va dura până când Polonia va livra aeronavele.

Joia trecută, ministrul slovac al apărării, Jaroslav Nad, a spus că omologul său polonez i-a spus la o reuniune a Uniunii Europene din ziua precedentă că guvernul de la Varșovia ar accepta un proces comun de livrare de avioane MiG-29 către Ucraina.

Nad a spus că a venit momentul ca şi Slovacia să ia o decizie cu privire oportunitatea trimiterii unor astfel de avioane în Ucraina.

Polonia a trimis şi 14 tancuri Leopard 2 de fabricație germană în Ucraina. Întrebat joi câte avioane MiG-29 ar putea furniza Polonia, șeful cabinetului președintelui, Pawel Szrot, a spus că "cu siguranță" nu vor fi chiar 14.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.