Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avioane militare canadiene și franceze, incident la baza aeriană din Guam / Avioanele au participat la exerciţiile Mobility Guardian şi Pégase 23

DayFR euro
avion

Un avion canadian de transport militar a intrat în coliziune, la sfârşitul săptămânii trecute, cu un avion francez de transport de tip A400 M, la baza militară americană din Guam, la Oceanul Pacific, fără să se soldeze cu victime, anunţă Ministerul francez al Apărării, relatează AFP, scrie news.ro.

”La 22 iulie 2023, la ora (locală) 10.30 (3.30, ora României), un avion (de tip) CC-150 aparţinând Royal Canadian Air Force a acroşat în mod accidental, la sol, un avion (de tip) A400M aparţinând Forţelor Aeriene şi Spaţiale franceze care era oprit în parcarea bazei aeriene americane Andersen, pe Insula Guam”, a anunţat marţi într-un comunicat ministerul francez.

”Motoarele erau oprite şi nimeni nu se afla la bord. Nimeni nu a fost rănit. Pagube s-au constatat la profondoarele ambelor aeronave. Analize sunt în curs în vederea evaluării pagubelor şi efectuării de reparaţii cât mai curând posibil”, precizează Guvernul francez.

Acest incident a fost confirmat de către Ministerul canadian al Apărării.

El este ”vizat în prezent de o anchetă a autorităţilor canadiene, franceze şi americane ale Forţelor Aeriene”.

Avionul canadian ”se afla la Guam pentru a aduce militari canadieni care au luat parte la exerciţiul Mobility Guardian”, un exerciţiu de transport între aliaţi, în zona Oceanului Pacific.

A400M se afla la Guam în cadrul misiunii Pégase 23, o proiecţie în forţă a aproximativ 20 de aeronave franceze în regiunea Asia-Pacific, menită să consolideze şi să arate prrzenţa Franţei în această zonă ”indopacifică”.

Imobilizarea aeronavei franceze - pe o perioadă nedeterminată - pentru moment, nu are niciun inmapct asupra exerciţiului Pégase 23. Personalul şi încărcătura au fost repartizate în alte aeronave franceze, declară AFP Forţele Aeriene şi Spaţiale franceze.

Patru avioane de tip A400M sunt desfăşurate în cadrul Pégase 23, care se desfăşoară de la sfârşitul lui iunie şi până la începutul lui august.

Preşedintele francez Emmanuel Macron se află de luni în această regiune, pe teritoriul francez Noua Caledonie.

El îşi continuă turneul în regiunea Asia-Pacific în Vanatu şi Papua Noua Guinee.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.