Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avioanele F-16 nu vor deveni un factor decisiv în război (general ucrainean)

F-16

Transferul avioanelor de vânătoare F-16 Ucrainei nu va deveni un factor hotărâtor în cursul luptelor, a declarat astăzi generalul ucrainean Serghei Krivonos, fost adjunct al secretarului Consiliului de Securitate Națională și Apărare, în cadrul telemaratonului pe întreaga Ucraină.

Anterior, ministrul apărării al Ucrainei, Aleksei Reznikov, a declarat într-un interviu pentru publicația Bild că avioanele de vânătoare F-16 vor putea fi folosite pentru prima dată în lupte încă în primăvara anului 2024, fapt care va constitui "un serios moment de cotitură". "Avioanele ne vor îmbunătăți posibilitățile, dar nu vor fi 100% hotărâtoare. Oricum problema hotărâtoare într-un război este infanteria. Nu vă așteptați ca aviația să rezolve totul", a afirmat Krivonos.

El a remarcat că pentru folosirea eficientă a avioanelor de vânătoare trebuie intensificată protecția aerodromurilor ucrainene. "Dacă nu vom face asta, țintele 'vor arde' chiar pe aerodromuri. Iar dacă pierdem aceste avioane, nu ne vor mai da altele".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.