Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avion cu milionari ruși, prăbușit în Afganistan: cei rămași în viață au fost duși la Kabul

khaama.com
avion prabusit afganistan

Cele două persoane date iniţial dispărute în prăbuşirea unui avion rusesc care a avut loc weekendul trecut în munţii din nord-estul Afganistanului au murit în accident, a declarat luni un responsabil al guvernului afgan, scrie AFP, citat de Agerpres.

Avionul, un aparat de producţie francez Dassault Falcon 10, transporta şase persoane într-un zbor charter de ambulanţă care venea din India, via Uzbekistan, având ca destinaţie Moscova, înainte de a dispărea de pe radar sâmbătă seară.

Patru persoane au supravieţuit, iar două au fost date dispărute de autoritatea aviaţiei civile, Rosaviaţia.

Dar un responsabil afgan din ministerul transporturilor şi aviaţiei civile a declarat ulterior că ceilalţi doi pasageri au murit în accident.

"Am căutat două zile şi ieri seară am găsit locul unde a căzut avionul. Erau şase persoane la bord. I-am salvat pe cei patru care erau în viaţă. Două persoane au murit", a declarat Abdul Sattar Gharwal, directorul general al ministerului.

Cei patru supravieţuitori au fost duşi la Kabul.

Potrivit agenţiei ruse de presă Ria Novosti, avionul efectua un zbor privat având la bord o "pacientă imobilizată la pat în stare gravă" şi pe soţul ei, care plătise zborul, aceste două persoane fiind cetăţeni ruşi conform acestei surse.

Un responsabil al guvernului afgan a declarat pentru AFP că incidentul s-a produs în provincia Badakhshan, care are graniţă cu Tadjikistan, China şi Pakistan.

Zona accidentului, muntoasă şi greu accesibilă, se află la opt ore de mers cu maşina de capitala provinciei Faizabad, a declarat Zabihullah Amiri, şeful departamentului de informare al provinciei.

Procuratura rusă a anunţat deschiderea unei anchete pentru a stabili cauzele accidentului.

***22.01.2024/ORA 22:06 Patru persoane au supravieţuit accidentului de avion din Afganistan; alte două persoane sunt căutate (Rosaviaţia)

Patru persoane au supravieţuit unui accident de avion într-o zonă muntoasă din Afganistan în care a fost implicat un avion înregistrat în Rusia, alte două persoane aflate la bord fiind căutate, a declarat duminică Autoritatea pentru aviaţie civilă din Rusia (Rosaviaţia), citând diplomaţi ruşi, relatează Reuters.

Un avion înregistrat în Rusia, cu şase persoane la bord, a dispărut de pe ecranele radarului deasupra Afganistanului cu o zi înainte, au anunţat duminică autorităţile aviatice ruse, după ce poliţia afgană a declarat că există informaţii privind prăbuşirea unui avion în nord-estul ţării.

Autorităţile ruse au mai spus că este vorba de un zbor charter de ambulanţă care venea din India, via Uzbekistan, având ca destinaţie Moscova şi că avionul este un aparat de producţie francez Dassault Falcon 10, din 1978.

Incidentul s-a produs în cursul nopţii trecute în provincia Badakhshan, care are graniţă cu Tadjikistan, China şi Pakistan şi este traversată de masivul Hindu Kush, cu vârfuri de peste 7000 de metri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.