Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avion de recunoaştere american în apropierea frontierei Rusiei în Extremul Orient

avion rusia siria

Rusia a acuzat luni Statele Unite că au efectuat un zbor de recunoaştere în apropiere de frontiera sa din Extremul Orient cu riscul, susţine Moscova, unei coliziuni cu avioane de pasageri, relatează AFP. "I-a fost notificat unui reprezentant al Ministerului american al Apărării că, pe 22 mai 2016, apărarea aeriană rusă a reperat un avion de supraveghere de tip RC-135 al forţelor aeriene americane în timp ce efectua o recunoaştere aeriană deasupra Mării Japoniei, în apropiere de frontiera Rusiei", a anunţat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat, conform Agerpres.

 

Transponderul acestui avion era deconectat, a adăugat ministerul, subliniind că echipajul său nu a informat autorităţile regionale ruse despre itinerariul său.

 

În plus, aparatul american a zburat la aceleaşi altitudini la care se află de obicei avioane de pasageri, ceea ce a creat un risc de coliziune, a continuat ministerul, înainte de a cere să se ia măsuri pentru a se evita repetarea pe viitor a unor asemenea incidente.

 

În ultimele luni, Statele Unite au acuzat frecvent aviaţia rusă de provocări la adresa forţelor sale armate, în special a navelor de război. Moscova a răspuns că militarii americani nu trebuie să se apropie prea mult de graniţele Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.