Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avion disparut: Cum au scapat cu bine 23 de persoane

avion

Căutările în mare erau în curs duminică pentru găsirea avionului AirAsia, care dispăruse între Indonezia și Singapore cu 162 de persoane la bord, printre care și un copilot francez, relatează AFP.

Turnul de control a pierdut contactul cu Airbus A320-220 al companiei malaeziene low cost AirAsia la o oră după decolarea sa de pe aeroportul internațional Juanda din Surabaya, în estul insulei Java, la ora locală 05:20. Acesta urma să aterizeze în Singapore la ora locală 08:30 (00h30 GMT).

Listele de pasageri ale avionului dispărut, după ce echipajul ceruse autorizația de a devia de la planul de zbor inițial, luând altitudine din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, relevă că 23 de persoane care se înregistraseră pentru acest zbor nu s-au îmbarcat din motive deocamdată neclarificate, potrivit publicației Strait Times. Astfel, printre acestea se află 11 bărbați, opt femei și patru copii.

Cererea piloților de a lua altitudine pentru a evita mase importante de nori de ploaie este o procedură normală, a indicat expertul indonezian în aviație, Dudi Sudiboyo: "Nu este nimic straniu în aceasta, ceea ce s-a petrecut după ridică un semn de întrebare", a adăugat el.

La bordul aparatului se aflau 156 de indonezieni, trei sud-coreeni, un francez, un malaezian și un singaporez, potrivit aceleiași surse. Erau 138 de pasageri adulți, 16 copii și un sugar. "Francezul era copilotul", a precizat purtătorul de cuvânt al companiei, J.A.Barata.

Aviația militară indoneziană a indicat că a trimis două avioane pentru a efectua cercetări într-o regiune la est de Java, sud-est de Pangkalan Bun, în provincia Kalimantan, conform agenției franceze de presă.

Aparatul era exploatat de AirAsia Indonezia, o sucursală a AirAsia cu baza la Kuala Lumpur în Malaezia, care domină piața companiilor aeriene cu costuri reduse în Asia de Sud-Est.

"Avionul era în stare bună, dar condițiile meteorologice nu erau foarte bune", a declarat directorul aviației civile indoneziene, Djoko Murjatmodjo, într-o conferință de presă în aeroportul din Jakarta.

Casa Albă a indicat că președintele Barack Obama a fost informat despre dispariția avionului și că urmărește situația.

Rude panicate ale pasagerilor s-au adunat pe aeroportul Changi din Singapore și alte câteva sute s-au grăbit spre aeroportul din Surabaya.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.