Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avion electric, zbor în Slovenia cu energie generată de hidrogen lichid

Twitter
avion electric

Avion electric, zbor în Slovenia cu energie generată de hidrogen lichid

Un avion propulsat cu motor electric alimentat cu energie generată de hidrogen lichid a efectuat luni, în Slovenia, ceea ce se consideră a fi primul zbor al unui aparat cu astfel de caracteristici, au anunţat joi trei companii europene, care consideră această experienţă crucială pentru viitorul transportului aerian fără emisii de carbon, relatează agenţia EFE, conform Agerpres.

Companiile H2Fly (Germania), Air Liquide (Franţa) şi cea slovenă Pipistrel au realizat acest zbor, calificat drept "revoluţionar", cu un avion cu patru locuri, propulsat de un motor electric, potrivit televiziunii regionale N1.

"Cu un zbor experimental al avionului HY4 punem bazele pentru zboruri pe mari distanţe fără emisii", a declarat directorul H2Fly, Josef Kallo, pentru postul de televiziune.

El a adăugat că este vorba despre "un moment crucial în utilizarea hidrogenului pentru propulsarea avioanelor".

"Am verificat dacă hidrogenul lichid este adecvat pentru zborurile fără emisii atât pe distanţe medii cât şi lungi", a precizat Kallo.

Acesta a explicat că, graţie hidrogenului lichid, s-a dublat distanţa zborului pe care un avion îl poate face (1.500 kilometri), comparativ cu 700 atinşi în 2016 cu hidrogen gazos.

Şeful companiei germane a estimat că primele zboruri ale unor avioane comerciale, cu 40 de pasageri, pot fi aşteptate la finele actualului deceniu, zboruri scurte în Europa.

Proiectul aeronautic a fost sprijinit de investitori privaţi, Guvernul german, fonduri europene şi Universitatea din Ulm (Germania).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.