Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avion militar american s-a prăbușit în Mediterana în timpul unui 'exercițiu'

taskandpurpose.com
uss theodore roosevelt portavion

Cinci militari americani şi-au pierdut viaţa într-un incident produs vineri seară în timpul unui 'exercițiu' deasupra Mării Mediterane.

Comandamentul american din Europa (EUCOM) a transmis într-un comunicat că  'în seara de 10 noiembrie, un avion militar american ce efectua operaţiuni de antrenament în Mediterana Orientală a suferit un accident şi s-a prăbuşit'. ''Putem afirma cu siguranţă că avionul efectua un zbor de antrenament şi că nu există niciun indiciu privind o activitate ostilă'', adaugă textul, potrivit căruia ''incidentul de antrenament face în prezent obiectul unei anchete'.

Nu a fost făcută nicio precizare legată de tipul sau destinaţia avionului militar implicat în acest incident. Toți cei 5 militari americani aflați la bordul avionului au murit. Incidentul a survenit „în timpul unei misiuni de rutină de realimentare, ca parte a pregătirii militare”, a adăugat EUCOM.

SUA au desfăşurat un portavion şi alte nave de război în Mediterana Orientală, pentru a contribui la împiedicarea răspândirii conflictului dintre Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas în regiune.

După ce în 7 octombrie Hamas a lansat un atac terorist de amploare asupra sudului Israelului, soldat cu peste 1.200 de morţi, armata israeliană a ripostat aerian, terestru şi naval împotriva Fâşiei Gaza. Conform Ministerului Sănătăţii din Gaza, peste 11.000 de oameni şi-au pierdut viaţa ca urmare a acestei riposte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.