Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avion prăbușit în Islanda: Un youtuber american şi un influencer belgian, printre victimele accidentului

thestatesman.com
prabusit

Un american în vârstă de 22 de ani, un belgian de 32 de ani şi un olandez de 27 de ani se numără printre cele patru victime ale unui accident de avion care a avut loc joia trecută în apropiere de capitala Islandei, Reykjavik, au confirmat luni autorităţile din această ţară, potrivit APF.

După o operaţiune de salvare la care au participat circa 1.000 de persoane, avionul de mici dimensiuni, un model Cessna C172, a fost găsit vineri seară pe fundul lacului Thingvallavatn, la est de Reykjavik. În urma accidentului şi-a pierdut viaţa şi pilotul avionului, un islandez în vârstă de 49 de ani, potrivit Agerpres.

Potrivit unei surse şi presei islandeze, americanul decedat este Josh Neuman, pasionat de longboarding, cu peste un milion de abonaţi pe Youtube, iar victima belgiană este Nicola Bellavia, un influencer care îşi documenta călătoriile şi aventurile pe Youtube şi Instagram.

Avionul a decolat joi de pe aeroportul din Reykjavak pentru un zbor care urma să dureze două ore şi a fost descoperit la o adâncime de câteva zeci de metri în lacul islandez. Cele patru cadavre au putut fi localizate abia duminică seară cu ajutorul unui submarin telecomandat.

"Cadavrele se află într-o relativă proximitate, la circa 300 de metri de avion, pe fundul lacului", a declarat pentru AFP şeful poliţiei locale, Oddur Árnason.

Peste 30 de ore de căutări au fost necesare pentru a găsi avionul în lacul Thingvallavatn, aflat în apropierea popularului Parc Naţional Thingvellir.

Potrivit poliţiei islandeze, ocupanţii ar fi ieşit voluntar din avion după ce acesta a căzut în apă.

Locul prăbuşirii avionului se află la circa un kilometru de mal, într-o apă pe care plutesc blocuri de gheaţă, cu temperatura cuprinsă între 0 grade Celsius şi 1 grad Celsius.

Operaţiunea de căutare a fost cea mai amplă care a avut loc în Islanda din 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.