Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avionul lui Prigozin a fost doborât de armata ucraineană: în urmă cu câteva zile liderul mercenarilor îl provoca pe Zelenski la duel

theguardian.com
wagner

Forțele armate ucrainene au doborât un avion Su-24 aparținând companiei militare private rusești Wagner, avion deținut de Evgheni Prigozin. Totul ar fi avut loc deasupra Bakhmutului.

  • CONTEXT: În urmă cu câteva zile, în acest avion, fondatorul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigozhin, a filmat un videoclip în care îl provoca la un duel pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Doborârea avionului a fost confirmată de serviciul de presă din Prigozhin, informează ZN.UA. „Da, într-adevăr, această a fost atacat astăzi de la sol de apărarea aeriană inamică. Pilotul a făcut un miracol, a aterizat în flăcări, finalizând complet misiunea de luptă", se arată în mesajul din 13 februarie. În același timp, Prigozhin susține că avionul este în prezent în reparații.

Vezi și: Șeful mercenarilor Wagner îl provoacă la duel pe Volodimir Zelenski: 'Dacă vrei, să ne întâlnim în ceruri!'

Fondatorul grupului Wagner Evgheni Prigojin a făcut publică luni o înregistrare video cu el însuşi în cockpitul unui avion militar în care îl provoacă pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la un duel aerian, relatează Reuters. Înregistrarea a fost făcută publică de serviciul de presă al lui Prigojin, care susţine că a fost filmată într-un bombardier Su-24 operat de grupul Wagner, transmite Agerpres.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.