Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avionul militar rus, prăbuşit în Marea Neagră, avea probleme tehnice

Prăbuşirea avionului militar rusesc de tipul Tu-154 duminica trecută în Marea Neagră, cu 92 de persoane la bord, a fost cauzată de o "funcţionare tehnică anormală" a aparatului, a declarat joi ministrul transporturilor rus Maksim Sokolov, potrivit AFP, informează agerpres.

"Este clar că a existat o funcţionare tehnică anormală. Experţii vor trebui să clarifice motivele şi în acest scop a fost creată o comisiei specială", a indicat Sokolov într-o conferinţă de presă.

ULTIMELE cuvinte rostite de piloţii avionului prăbuşit în Marea Neagră

Potrivit lui, primele concluzii asupra cauzelor catastrofei vor fi putea fi făcute publice în ianuarie. Exploatarea tuturor avioanelor model Tu-154 a fost suspendată în aşteptarea acestor concluzii.

Analiza cutiilor negre ale avionului militar rus, care s-a prăbuşit duminică în Marea Neagră, relevă că "nu a existat nicio explozie" la bord, a indicat în acelaşi timp un responsabil al armatei ruse, dar fără a exclude complet ipoteza unui act terorist. "Nu a existat nicio explozie la bord", a declarat generalul Serghei Baineţov, directorul Serviciului pentru securitate aeriană din cadrul aviaţiei militare ruse. "Dar un act terorist nu este neapărat o explozie, nu excludem" această ipoteză, a adăugat el, subliniind că un atentat putea rezulta şi dintr-o "acţiune mecanică", a mai spus el.

Autorităţile au mai anunţat că echipele de salvare au încheiat "etapa principală" a căutărilor, ridicând din Marea Neagră "tot ceea ce este legat de prăbuşirea avionului". Au mai rămas de recuperat doar mici părţi ale aparatului şi fragmente de corpuri.

"Zona prăbuşirii a fost inspectată total. 19 corpuri, 230 de fragmente de corpuri, 13 bucăţi de avion mari şi aproape 2.000 de fragmente mici au fost ridicate până în prezent la suprafaţă", a precizat ministrul Sokolov.

"Avionul s-a descompus aproape în întregime în timpul impactului cu suprafaţa apei şi apoi pe fundul Mării Negre, ceea ce a complicat operaţiunile de căutare", a precizat el.

Citeşte şi: Deznodământ al tragediei care a îndoliat Rusia: Ce au descoperit autorităţile

Cele două cutii negre ale avionului au fost recuperate marţi şi miercuri, descoperire fundamentală pentru stabilirea exactă a cauzelor tragediei soldate cu 92 de morţi, între care peste 60 de membri ai celebrului Cor Aleksandrov al Armatei Roşii.

Avionul a dispărut de pe ecranele radarelor duminică la ora 02:27 GMT, după două minute de la decolarea de pe aeroportul din Soci (sud), în timp ce se îndrepta spre baza aeriană Hmeimim, situată în apropiere de Latakia (nord-vestul Siriei).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.