Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avionul preşedintelui Serbiei, aterizare forţată

avion

Avionul preşedintelui sârb, Tomislav Nikolici, a fost nevoit să se întoarcă la Belgrad vineri dimineaţă din cauza defectării unui motor, relatează postul de radio B92, în pagina electronică preluat de Mediafax.

Avionul a efectuat o aterizare forţată pe aeroportul din Belgrad, după ce unul dintre motoare s-a oprit în timpul zborului deasupra Mării Adriatice, potrivit unor informaţii citate de agenţia Tanjug în pagina electronică.

Avionul de tip Falcon 50, care se afla la o altitudine de 10.000 de metri, a coborât aproximativ 2.000 de metri, dar un pilot experimentat a redobândit controlul asupra aeronavei şi a reuşit să aterizeze la Belgrad.

Nikolici se îndrepta către Vatican pentru o vizită oficială, care a fost anulată, a anunţat agenţia Tanjug.

Un consilier al preşedintelui sârb, Stanislava Pak, a declarat că vizita la Vatican va fi reprogramată. "Sperăm cât mai curând posibil", a adăugat el.

Preşedintele sârb, care urma să aibă o întâlnire cu Papa Francisc, a discutat cu Patriarhul sârb Irinej înaintea călătoriei, anunţând că îşi va informa gazda că "unele poziţii ale Bisericii Ortodoxe Sârbe sunt de interes comun".

Avionul de tip Falcon 50, fabricat în 1981, şi cel de tip Learjet 31A, fabricat în 1991, deţinute de Guvernul Serbiei, au mai avut probleme şi în trecut, în timp ce transportau diferiţi oficiali sârbi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.