Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aviz favorabil pentru Cătălin Predoiu

Inquam Photos / Octav Ganea
Cătălin Predoiu

Cătălin Predoiu, propus la Ministerul Justiției, a primit aviz favorabil miercuri în comisiile de specialitate.

El i-a îndemnat, miercuri, pe şefii parchetelor "să-şi activeze echipele, să răstoarne dosarele pe masă şi să treacă mai serios la treabă", pentru că "nu putem asista cum interlopi îşi afişează în spaţiul public averile dobândite ilicit".

"La ora la care vorbim, asistăm la un trafic de persoane inimaginabil şi inacceptabil. România ocupă un loc ruşinos în ceea ce priveşte traficul de persoane în Europa şi acest lucru nu mai poate fi tolerat. Îi chem pe şefii parchetelor să-şi activeze echipele, să răstoarne dosarele pe masă, să lichideze stocurile şi să treacă mai serios la treabă, pentru că siguranţa cetăţenilor nu este de discutat", a declarat Cătălin Predoiu la audierile din comisiile parlamentare de specialitate.

El a adăugat că un ministru al Justiţiei nu se poate implica în dosare, însă poate face propuneri de numire şi revocare a şefilor de parchete.

"Sigur că ministrul Justiţiei nu se poate implica în niciun dosar penal şi vă garantez că eu, personal, nu am să o fac, dar ministrul Justiţiei face şi propuneri de numire cum poate face şi propuneri de revocare, pentru inactivitate sau pentru management defectuos. Nu putem asista cum interlopi îşi afişează în spaţiul public averile dobândite ilicit, capacitatea de a produce violenţă şi impunitatea. Aceasta pune legea în discuţie şi acest lucru nu este permis", a subliniat Predoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.