Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aviz favorabil pentru cei 6 candidați rămași în cursa pentru un loc la CNCD: Unul dintre candidați are dosar penal, iar altul s-a remarcat prin greva foamei

Inquam Photos / Octav Ganea
cncd

Comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat au decis să dea un aviz favorabil pentru toate cele şase persoane care au rămas în cursa pentru un loc în Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Radu Babuş, fost deputat PSD de Constanța, este urmărit penal din 2014 într-un dosar al lui Radu Mazăre. El este acuzat că în 2007, pe când era director general RAEDPP Constanța, a stabilit valoarea diminuată a bunurilor aparținând autorității publice, la o acțiune de vânzare. Conducerea PSD îl susține pe Babuș, în ciuda problemelor cu legea, pentru a accede într-un for în care probitatea etică și morală, alături de pregătirea profesională și reputație, trebuie să primeze.

Istvan Haller, susținut de UDMR, s-a remarcat prin greva foamei, pe care a făcut-o pe când mai era în CNCD.

Cerasela Bănică, Ana Maria Dalu, Luminiţa Gheorghiu şi Cătălin Raiu, membru al panelului de experți ai OSCE, sunt candidaţii audiaţi joi de mai multe comisii reunite din Camera Deputaţilor şi Senat.

La începutul audierilor, s-a anunţat că Tatiana Sandu, care în trecut a mai fost membră a CNCD, şi-a retras candidatura.

Două locuri de la CNCD sunt vacante, conform înţelegerilor din Coaliţie unul urmând a fi ocupat de o persoană susţinută de PSD, iar celălalt de un reprezentant al ONG-urilor. Ultimul cuvânt îl va avea plenul comun, care ar urma să fie convocat cel mai probabil peste două săptămâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.