Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avizele de angajare/detaşare a cetăţenilor străini - suplimentate cu 10.000

Agerpres
someri somaj

Inspectoratul General pentru Imigrări informează că a fost suplimentat cu 10.000 de avize de angajare/detaşare contingentul anual pe tipul de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă, potrivit Agerpres.

"În contextul unor modificări legislative, prin Hotărârea Guvernului nr. 634 din 27 august a fost suplimentat contingentul anual pe tipul de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă cu 10.000 de avize de angajare/detaşare", precizează un comunicat al IGI.

Citește și: Acuzații grave! Trafic de cocaină cu permisiunea SIE

Conform sursei citate, decizia privind suplimentarea contingentului din acest an la 30.000 de lucrători nou-admişi a fost luată având în vedere potenţialul de dezvoltare economică a României, necesitatea de a asigura forţa de muncă cerută în unele sectoare de activitate sau meserii, care nu poate fi acoperită de lucrătorii români, dar şi pentru a preveni situaţiile în care străinii lucrează în România fără forme legale.

Avizul de angajare/detaşare este documentul oficial care dă dreptul străinului, cetăţean al unui stat din afara Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European, să desfăşoare activităţi lucrative în România.

Citește și: Olguța Vasilescu, atac dur la adresa USR: ‘Spune ca are un proiect de eliminare a pensiilor speciale. Minte!’

În primele opt luni ale acestui an a fost înregistrată o creştere semnificativă a numărului solicitărilor de eliberare a avizelor de angajare/detaşare a lucrătorilor străini şi au fost emise peste 17.800 de avize - o medie de peste 2.200 de avize eliberate lunar. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2018, se constată o creştere cu 165% a numărului de avize emise, arată IGI.

Potrivit HG nr. 34 privind stabilirea contingentului pe tipuri de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă în anul 2019, în acest an IGI putea emite avize unui număr de 20.000 de cetăţeni străini, lucrători nou-admişi pentru următoarele tipuri de lucrători: permanenţi, stagiari, sezonieri, transfrontalieri, înalt calificaţi, detaşaţi, ICT (persoane transferate în cadrul aceleiaşi companii).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.