Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocații lui Trump, acțiune controversată: Vor să cenzureze o carte despre președintele SUA

foxnews.com
trump

Un avocat al preşedintelui american Donald Trump a anunţat joi că se desfăşoară demersuri pentru anularea imediată a publicării unei cărţi despre campania acestuia pentru preşedinţie şi despre primele luni ale sale la Casa Albă, carte considerată de Trump plină de minciuni, dezinformări şi relatări menite să-l defăimeze, precum şi o încălcare a dreptului la intimitate, informează agenţiile internaţionale de presă, potrivit Agerpres.

'Investigăm numeroase comentarii false şi nefondate pe care le-aţi făcut despre Donald Trump', i-a transmis avocatul autorului cărţii "Fire and Fury: Inside the Trump White House" (Foc şi Furie: În interiorul Casei Albe a lui Trump), Michael Wolff. Acesta din urmă mai este acuzat de avocatul lui Trump că a scris cartea 'cu rea credinţă' şi într-un mod neprofesionist, întrucât a inclus în lucrare afirmaţii neadevărate şi nu citează surse pentru multe dintre relatările 'denigratoare' despre liderul de la Casa Albă.

Vezi și: Sforăitul, pericol pentru sănătate. Patru măsuri esențiale înainte de a ajunge la medic

Vezi și: Sfatul medicului nutriționist: Nu combina NICIODATĂ aceste trei alimente

În replică, autorul cărţii afirmă că a scris-o după ce a intervievat peste 200 de persoane din anturajul lui Trump. De altfel, Michael Wolff i-a luat chiar şi lui Trump un interviu în iunie 2016. După scrutinul din noiembrie, el i-a cerut noului preşedinte să primească acces la Casa Albă, lucru pe care Trump l-a acceptat, astfel că autorul acestei cărţi a avut ocazia să afle din confidenţele consilierilor lui Trump, fiind perceput ca un om de încredere al acestuia. 

Într-una din relatările din carte se sugerează că Trump nu şi-a dorit să ajungă preşedinte şi că a candidat doar pentru a-şi consolida propria marca. În alta, care a stârnit miercuri furia preşedintelui, este prezentată o declaraţie a fostului consilier Steve Bannon, care consideră că fiul cel mare al lui Trump a comis un act de 'trădare' prin întâlnirea avută cu o avocată rusoaică ce i-ar fi promis informaţii compromiţătoare despre Hillary Clinton. După apariţia acestui pasaj, Trump l-a acuzat pe Bannon că şi-a 'pierdut minţile'. 

Un alt pasaj al cărţii menţionează că fostul premier britanic Tony Blair l-a avertizat pe Trump că este spionat de serviciile secrete britanice, relatare calificată joi de Blair ca fiind 'absurdă', acesta dezminţind că i-ar fi spus vreodată aşa ceva lui Trump. 

Cartea ar urma să fie publicată săptămâna viitoare, dar deja circulă copii ale ei, iar pasaje din lucrare au apărut de miercuri în publicaţiile de obicei ostile lui Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.