Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocat de la Baroul Prahova, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

dosare
În realitate, clientul avocatului nici nu era cercetat pentru fapta pentru care avocatul îi promitea că îi schimbă încadrarea juridică.

"În luna februarie 2022, inculpatul, în calitate de avocat în Baroul Prahova şi împreună cu celălalt inculpat (cu care s-a încheiat anterior un acord de recunoaştere a vinovăţiei), i-ar fi pretins unei persoane (martor în cauză) suma totală de 25.000 euro, din care ar fi primit în perioada februarie-aprilie, în două tranşe, suma totală de 20.000 de euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unui magistrat şi promiţând că îl va determina pe acesta din urmă să schimbe încadrarea juridică din infracţiunea de tentativă de omor în infracţiunea de loviri sau alte violenţe, într-un dosar penal aflat pe rolul Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, în care martorul avea calitatea de inculpat", precizează comunicatul DNA.

Avocatul îi asigura asistenţa juridică persoanei respective într-un dosar penal aflat pe rolul Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, iar pretinderea şi primirea sumelor de bani s-ar fi făcut în cadrul unor întâlniri avute de avocat şi de celălalt inculpat cu persoana respectivă.

"În realitate, persoana respectivă era cercetată în dosarul respectiv pentru săvârşirea unor infracţiuni comise cu violenţă şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, dar nu şi tentativă de omor. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unor bunuri mobile şi imobile aflate în proprietatea celor doi inculpaţi, până la concurenţa sumei de 20.000 de euro", mai informează comunicatul menţionat.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Ploieşti cu propunere de a se menţine măsurile asiguratorii dispuse în cauză.

Conform DNA, la data de 11 noiembrie 2022, procurorii anticorupţie au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu un inculpat, persoană fizică fără calitate specială, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă.

"În prezenţa apărătorului ales, inculpatul a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv: un an şi 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat", se arată în comunicatul DNA.

Conform sursei citate, dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost înaintate Tribunalului Dâmboviţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.