Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fosta avocată a lui Ponta, nepoata lui Oprea, prinsă cu minciuna de judecători

wowbiz.ro
loredana-radu

ÎCCJ a menţinut vineri decizia Curţii de Apel Bucureşti de arestare preventivă a primarului Sectorului 2, Neculai Onţanu, a Loredanei Radu, fosta avocată a lui Victor Ponta şi nepoata lui Gabriel Oprea, şi Toma Şutru, secretarul Primăriei Sectorului 2. În decizia luată de CAB, magistraţii au considerat că avocata Loredana Radu a oferit informaţii contradictorii, potrivit adevarul.ro.

Onţanu este acuzat că ar fi primit mită două terenuri, unul de 500 de metri pătraţi, altul de 1.000 de mp.  În schimb, el trebuia să faciliteze reconstituirea dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri, în suprafaţă totală de 83.500 de metri pătraţi, situate în Sectorul 2, care au aparţinut fostului ministru interbelic Take Ionescu.  În cazul terenului de 1.000 de mp, acesta ar fi fost primit prin intermediul avocatei Loredana Radu, printr-un contract fictiv de vânzare-cumpărare încheiat în 2007 cu Tudor Ioan Ionescu. Preţul din acte era 50.000 de euro (50 de euro pe mp, într-o perioadă în care preţul pieţei era de 2800 de euro pe mp), dar potrivit DNA nu s-ar fi dat niciun ban. Potrivit declaraţiei date de Loredana Radu, terenul a ajuns la Gabriel Oprea, care ar fi dat un preţ de 8 ori mai mare, 400.000 de euro, deşi un martor a declarat că a existat o altă ofertă, de 2 milioane de euro.

În cazul Loredanei Radu, ancheta vizează modul în care a ajuns să plătească doar 50.000 de euro pe acest teren, adică 50 de euro/mp. Acuzaţiile: complicitate la luare de mită şi spălare de bani. „Justificarea dată de inculpată preţului derizoriu plătit pentru teren prin prisma imposibilităţii de a se putea ridica imobil de locuit pe el vine în contradicţie flagrantă cu demersurile efectuate ulterior, pentru obţinerea unei autorizaţii de construcţie pentru ridicarea unui hotel”, au motivat magistraţii, potrivit sursei citate.

Vezi şi: Acuzații GRAVE la adresa lui Onțanu: A încercat să ascundă mijloace de probă/ MOTIVARE INSTANȚĂ

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.