Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatii se plang lui Tariceanu de 'scurgerile' din dosare. Ce vor de la CSAT

avocat judecator

Reprezentantii Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR) participa miercuri la o dezbatere organizata de presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu privind problemele din Justitie. Acestia au semnalat mai multe preocupari pe care le au printre acestea numarandu-se scurgerile de informatii din dosare care sunt de natura sa puna presiune pe avocati.

"Profesia de avocat este preocupata de apararea prezumtiei de nevinovatie.

Problematica discutiilor pe care ati abordat-o anterior privind scurgerea de informatii in timpul unor anchete, de natura sa ceeze presiuni inclusiv asupra apararii celor care au drept sacrosant in apararea pe baza de lege, este o problema care ne preocupa", a declarat presedintele UNBR Gheorghe Florea.

El a semnalat si dorinta avocatilor de a exista o o verificare in cadrul CSAT a masurii in care serviciile secrete se implica in anchete si in procesele aflate pe rolul instantelor, precum si suspiciunile legate de existenta unor ofiteri acoperiti in magistratura.

"Am sprijinit toate demersurile facute de catre actorii implicati in rezolvarea dilemei privind implicarea altor influente in ceea ce priveste realizarea Justitiei. Am dat apeluri prin care am sprijinit demersurile asociatiilor profesionale ale magistratilor, CSM-ului, solicitand si noi CSAT-ului sa faca verificarile pe care legea le permite cu privire la clarificarea uneia dintre tematicile pe care le-ati evocat (n.r. implicarea serviciilor secrete in anchete si procese, infiltarea acestora in randul magistratior)", a mai declarat Gheorghe Florea.

Nu in ultimul rand el a subliniat nevoia de "gatrantii care sa asigure secretul profesional, problema esntiala la dezvoltarea statului de drept".

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.