DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Avocaţii se reunesc în Dealul Mitropoliei - În plin asalt asupra profesiei, Congresul Avocaţiei organizează 'apărarea apărării'

Inquam Photos / Octav Ganea
proteste avocati Curtea de Apel Bucuresti

“Apărarea apărării” este tema principală propusă de Uniunea Națională a Barourilor din România pentru Congresul Avocaților, care va avea loc în zilele de 25-26 iunie 2021, la Palatul Patriarhiei, sala Aula Magna din Dealul Mitropoliei, București.

"Tematica acestui Congres al Avocaților a fost propusă în ideea de a găsi soluții la vulnerabilitățile cu care se confruntă apărarea, dar și pentru a construi noi punți de legătură cu toți factorii implicați în evoluția justiției, fie că fac parte din sistemul judiciar, fie că provin din sfera legislativului sau executivului, fie din alte profesii juridice. Pentru că pe toți ne lezează anumite trenduri periculoase care asaltează justiția și care devin tot mai evidente. Iar problemele cu care se confruntă avocatura afectează, la rândul lor, funcționarea justiției și drepturile cetățeanului", susține av. dr. Traian Briciu, președintele în exercițiu al Uniunii Naționale a Barourilor din România (U.N.B.R.).

Potrivit unui comunicat al UNBR, şi-au anunțat prezența la acest Congres al Avocaților personalități marcante ale lumii juridice, din cadrul instanțelor, legislativului și executivului și din alte profesii juridice care au un cuvânt de spus în buna funcționare a justiției și implicit a apărării.

Pe lângă problemele de ordin strict organizatoric, care țin de dezbaterea rapoartelor anuale ale Consiliului U.N.B.R., al conducerii Casei de Asigurări a Avocaților (C.A.A.), cel al Comisiei de cenzori și comisiei centrale de disciplină, vor fi pe rolul reuniunii și ratificarea unor hotărâri ale Consiliului U.N.B.R. de modificare și completare a Statutului profesiei de avocat. Mai mult, vor fi discutate și o serie de propuneri de îmbunătățire a legislației, introduse din timp pe ordinea de zi de avocați membri sau delegați.

Cel mai așteptat punct va fi cel care se va concentra pe o temă fierbinte – "Apărarea apărării", când se vor propune, dezbate și adopta noi măsuri de protecție pentru profesia de avocat, adesea amenințată și periclitată, mai ales în contextul recentului scandal legat de condamnarea avocatului Robert Roşu în dosarul "Ferma Băneasa".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.