Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Cristian Băcanu, PNL: 'Trag un semnal de alarma vizavi de impactul bugetar de peste 100 milioane de lei al ordonanței anti-Uber'

Cristian Băcanu

Avocatul Cristian Băcanu, membru al PNL, se alătură vocilor care critică Guvernul Dăncilă pentru un proiect de ordonanță de urgență care modifică legea taximetriei și care ar duce la limitarea sau chiar dispariția serviciilor de tip Uber sau Taxify, prin amendarea acestora.

El atrage atenția asupra unui posibil impact bugetar de peste 100 de milioane de lei, citând un studiu dat publicității luni de compania de contabilitate, taxe și audit JASILL care lucrează în România cu sute de PFA-uri și SRL-uri ce oferă servicii de transport prin intermediul platformei Uber în România.

Citește și: USR Plus șochează! ‘Proprietatea privată trebuie să dispară’

“Trag un semnal de alarma vizavi de impactul bugetar în urma ordonanței pusă în dezbatere vizavi de legea taximetriei, care poate afecta Uber - vorbim de peste 100 milioane RON în taxe la buget conform unui studiu apărut recent. Nu este nicio urgență pentru ordonanță. Bineînțeles că serviciile noi precum Uber trebuie reglementate - nu ucise. Legile se fac în funcție de interesul general al societății, iar societatea are nevoie de soluții alternative de transport. Nu este acceptabil să ignorăm progresul tehnologic și piața liberă. Uber este de peste 4 ani în București, care este urgența?” a spus Băcanu, care, în calitatea sa de avocat, are o relație contractuală cu Uber.

Conform studiului JASILL, bugetele naționale și locale ale României ar putea pierde 20 de milioane de Euro provenind din contribuțiile șoferilor Uber constând în TVA intracomunitar, taxe pe profit, taxe asigurări sociale, sănătate și impozit de venit plătite de un număr estimat de 10.0000 mii de șoferi parteneri din București, Brașov, Cluj și Timișoara, care colaborează cu Uber în regim part time sau full time.

Citește și: Liviu Dragnea are parte de o zi plină de emoții! Zi decisivă pentruliderul PSD! Instanța va da un verdict azi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.