Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Elenei Udrea, ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ: 'Da, se va întoarce imediat'

Octav Ganea / http://inquamphotos.com/
elena udrea dna

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Radulescu, susține că e o chestiune de zile până când fostul ministru se va elibera din închisoarea din Costa Rica, mentionand că dorește să revină în țară. Precizările au fost făcute după ce Tribunalul București a decis revocarea procedurilor de extradare ca urmare a deciziei ÎCCJ de suspendare a executării pedepsei. "Da, se va întoarce imediat", a spus avocatul Elenei Udrea, informează Mediafax. Soluționarea contestației în anulare formulată de avocații Elenei Udrea în dosarul Gala Bute a primit termen pe 28 ianuarie, la Înalta Curte de Casație și Justiție, relatează Mediafax.

„Da, vrea să revină în țară pentru că în curând - e o chestiune de zile sau poate chiar de ore - până când doamna Udrea va fi pusă în libertate având în vedere decizia ÎCCJ. Pe de altă parte avem hotărârea Tribunalului București de retragere a cererii de extrădare. Nu se mai justifică extrădarea. În mod oficial mâine după ce trec cele 24 de ore procedurale pentru ca procurorul să-și exercite sau nu cererea de contestație împotriva acestei hotărâri de retragere a cererii de extrădare Ministerul Justiției trebuie să transmită de îndată pe canalele oficiale această cerere către oficialitățile din Costa Rica acestea. Ulterior o să revenim cu cererile formulate în apărare în fața celuilalt complet care s-a dovedit că a fost nelegal constituit” a declarat Veronel Rădulescu la postul de televiziune Realitatea TV.

Citește și: ALERTĂ - România RENUNȚĂ la cererile de extrădare pentru Udrea și Bica: au SCĂPAT de probleme

Reprezentanții Tribunalului București au precizat, pentru MEDIAFAX, că au fost retrase cererile de extrădare pentru fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea și pentru fostul procuror-șef DIICOT Alina Bica din Costa Rica, în baza articolului 67 din legea 302 privind cooperarea internațională în materie penală, acestea fiind procedurile având în vedere hotărârea de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Decizia Tribunalului București nu este definitivă, ea putând fi contestată de Ministerul Justiției.

Mandatul internațional de arestare al Elenei Udrea a fost invalidat prin decizia Instanței supreme de suspendare a executării pedepsei din dosarul „Gala Bute”, iar hotărârea trebuie comunicată, prin Ministerul Justiției, autorităților din Costa Rica pentru eliberarea fostului ministru al Dezvoltării. Astfel, instanța din România va trebui să comunice Ministerului Justiției decizia prin care magistrații au suspendat pedeapsa definitivă la care a fost condamnată Elena Udrea.Apoi, Ministerul Justiției ar trebui să comunice autorităților costaricane faptul că motivul care a stat la baza mandatului internațional de arestare în cazul Elenei Udrea, respectiv condamnarea definitivă, a fost invalidat de judecătorii români, motiv pentru care aceasta trebuie pusă de îndată în libertate.

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, însă a părăsit România înainte de sentința definitivă. După câteva luni, autoritățile din Costa Rica, țară în care se află, au dispus arestarea fostului ministru. După decizia CCR privind componența nelegala a completurilor de 5 judecători a ÎCCJ, Udrea a formulat o contestație în anulare. Până la rejudecarea dosarului său, judecătorii au dispus suspendarea pedepsei, urmarea fiind eliberarea fostului ministru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.