Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Gheorghe Piperea, acuzaţii grave pe tema ROBOR: 'Mugur Isărescu nu joacă pentru români'

Gheorghe Piperea

Gheorghe Piperea a afirmat, duminică, la Antena 3, că Mugur Isărescu a făcut o serie de erori care au dus la majorarea ROBOR și a inflației. Potrivit avocatului, ROBOR-ul se calculează "cartelar și subiectiv".

"Subiectiv, pentru că la stabilirea acestui indice de dobândă la care se împrumută băncile între ele, nu partică toată lumea din banking, ci numai 10 bănci, alea pe care le alege domnul Isărescu ca fiind băncile sistemice. 10 bănci, din 41.

Vezi şi: E o minune că mai trăieşte: Ce mănâncă zilnic preşedintele SUA, Donald Trump

Cartelar, pentru că în decursul istoriei - nu spun, pentru că nu am dovezi, deocamdată, că ROBOR-ul nostru este stabilit cartelar - dar, există un indice de dobândă interbancară, identic cu al nostru, LIBOR, cel care se stabilește la nivel globar, de 15 bănci, care a fost manipulat, în mod cartelar, ca să se facă niște zeci de mii de miliarde de dolari.

Părerea mea este că Mugur Isărescu nu joacă pentru români, pentru că începând din martie 2017, de la amvonul Băncii Naționale, domnul Isărescu a spus 'trebuie să crească dobânzile'. Și în februarie 2018 a continuat spunând: 'eu văd inflația, până la Paști, undeva la 4%'. A fost 4,75% și înainte de Paști. Ce a făcut domnul Isărescu când a spus acest lucru - nu are voie să facă asta - a invitat comercianții să majoreze prețurile", a explicat Gheorghe Piperea.

Vezi şi: Dependenţa de Facebook, extrem de periculoasă: Ce anunţă specialiştii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.