Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Gheorghe Piperea anunţă un 'cutremur' în justiţie: Abuzul în serviciu, dezincriminat

Gheorghe Piperea

Cunoscutul avocat Gheorghe Piperea analizează decizia Curţii Constituţionale de marţi, 6 iunie, şi dă un verdict care echivalează cu un adevărat cutremur în justiţie: abuzul în serviciu a fost dezincriminat temporar, ceea ce înseamnă că multe dosare ale DNA s-ar putea închide. Acest lucru va fi îndreptat doar în momentul în care Parlamentul va introduce un prag valoric în definiţia abuzului în serviciu din Codul Penal.

Vezi şi: Curtea Constituțională detonează BOMBA: Parlamentul, OBLIGAT să pună prag la abuzul în serviciu

"CCR, din cate observ, a mai spus odata ca abuzul in serviciu trebuie sa aiba prag valoric si precizie terminologica in privinta intensitatii vatamarii, pentru a putea delimita delictul penal de cel contraventional sau civil. Inseamna ca norma penala, fiind lipsita de claritate si predictibilitate si, deci, nefiind lege in sensul CEDO, trebuie inlaturata de la aplicare in orice proces penal. Acest lucru inseamna, pur si simplu, dezincriminarea temporara a abuzului in serviciu, pana cand Parlamentul va face bine si il va clarifica. Intre timp, toti suspectii de abuz in serviciu, vinovati sau nu, vor putea sa scape de acuzatie (daca, desigur, vor reusi sa convinga judecatorii de imprecizia si impredictibilitatea legii), pe principiul legii penale mai favorabile. Iar, in aceste conditii, da-i si lupta in contra coruptiei", scrie Piperea pe Facebook.

Vezi şi: OFICIAL Ministrul Justiției anunță că PUNE PRAG VALORIC la abuzul în serviciu

"Plevusca prinsa in navoadele marilor luptatori anti-nu-stim-ce, va scapa, caci gaurile plasei sunt acum foarte, foarte largi. Adevaratii corupti si marii evazionisti si hoti oricum sunt scapati de mult. Pe ei luptatorii anti-naiba-stie-ce nici macar nu ii intrebau de sanatate. In schimb, stampila de tara a coruptiei pusa de purtatorii de lanterne telefonice, precum si angoasa de suspect de serviciu indusa tuturor amarastenilor (nu si maharilor care isi permit sa dea telefoane din sediul 'institutiilor de forta') de cele 100 de mii de mandate de interceptare a convorbirilor telefonice vor ramane. La fel si costurile pecuniare si nepatrimoniale ale campaniei ratate anti-coruptie, inclusiv restrictiile anti-democratice ale drepturilor, pe motiv de 'siguranta nationala'", mai afirmă avocatul.

Vezi şi: Liviu Dragnea, reacție FURIBUNDĂ după decizia Curții Constituționale

Potrivit lui Piperea, "daca este chiar un fenomen national, coruptia trebuie prevenita si combatuta inclusiv prin mijloacele dreptului penal, care este un drept al apararii sociale. Dar nu cu actualii lideri. De eficienta si desteptaciunea lor maxime ne-am dat seama. Suntem lamuriti. Poate se vor lamuri si reprezentantii puterilor straine in Romania. Nu de alta, dar se pare ca s-au cam dus dupa fenta in februarie". "Cat despre #rezist - enti, le sugerez sa isi caute alti idoli", mai scrie Gheorghe Piperea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.