Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Google respinge hotărârea UE privind abuzul de poziție dominantă: 'Consumatorii nu sunt proști'

reuters.com
android google

Miliarde de oameni folosesc Google pentru că este cel mai bun, nu datorită tranzacțiilor pe care compania le-a făcut pentru a rămâne competitivă, a declarat vineri avocatul Google, încheind o săptămână de mărturii în contextul în care gigantul tehnologic american luptă cu o amendă record de 5 miliarde de dolari antitrust.

Comisia Europeană a lovit Google Alphabet (GOOGL.O) cu o amendă de 4,34 miliarde de euro (5 miliarde de dolari) în 2018 pentru că a folosit sistemul său de operare mobil Android pentru a contracara rivalii și a-și consolida poziția dominantă în căutarea generală pe internet din 2011.

Sunt în discuție tranzacțiile care necesită producătorilor de telefoane să preinstaleze aplicația 'Căutare Google' și aplicația browserului Chrome împreună cu Google Play, precum și tranzacțiile care blochează unele variante de Android.

"Motivul pentru care miliarde de oameni aleg Google ca instrument de căutare în fiecare zi nu este din cauza abuzului de poziție dominantă. Este pentru că este cel mai bun", a declarat avocatul Meredith Pickford Tribunalului General al UE.

Pickford a spus că tranzacțiile sunt departe de a fi instrumente anticoncurențiale, ci mai degrabă trebuie să se asigure că Google rămâne competitiv.

"Poți încă să concurezi din greu și să concurezi pe merite reale. Consumatorii nu sunt proști. Dacă Bing sau un alt motor de căutare ar fi mai bun decât Google, oamenii ar apela la el", a spus el, referindu-se la un rival Microsoft Corp (MSFT.O) motor de căutare, relatează Reuters.com.

"Companiile de succes nu rămân în top odihnindu-se pe lauri și nereușind să concureze", a declarat Pickford instanței.

Avocatul Comisiei Europene, Nicholas Khan, a declarat că înțelegerile arătau că Google a acumulat șansele în favoarea sa și a îndemnat judecătorii să confirme decizia Comisiei și amenda.

"Google își dă coroana de lauri chiar înainte de începerea cursei", a spus Khan. "Scara practicilor justifică în totalitate amenda care a fost impusă".

Nu a fost clar când va exista un verdict în acest caz

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.