Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul lui Blatter cere achitarea fostului preşedinte al FIFA în procesul de la Bellinzona

sepp blatter

Avocatul lui Sepp Blatter a cerut achitarea fostului preşedinte ale Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), în procesul de fraudă în care acesta este judecat, la Bellinzona (Elveţia), alături de francezul Michel Platini, fostul preşedinte al UEFA, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Parchetul elveţian a cerut, miercuri, o pedeapsă de un an şi opt luni de închisoare cu suspendare împotriva lui Michel Platini şi a lui Sepp Blatter, care sunt acuzaţi că au escrocat FIFA obţinând o plată nejustificată de două milioane de franci elveţieni (2,06 milioane de dolari) în favoarea francezului.

Cei doi au fost deja sancţionaţi de organizaţiile pe care le-au condus, iar avocatul Lorenz Erni a afirmat că plata a fost pentru muncă de consultanţă şi că nu există alte motive pentru care banii au fost transferaţi.

Tribunalul penal federal din Bellinzona va face publică decizia pe 8 iulie în acest caz care a pus capăt carierelor celor doi şi în care, teoretic, ei riscă până la cinci ani de închisoare.

Renunţând să ceară o pedeapsă fermă cu închisoarea împotriva lui Platini (66 ani) şi Blatter (86 ani), procurorul Thomas Hildbrand a solicitat ca o condamnare a lor să fie completată cu o suspendare cu probaţiune pentru o perioadă de doi ani.

"Blatter şi Platini au semnat cu certitudine un acord scris în august 1999, prevăzând 300.000 de franci elveţieni anual achitaţi integral de FIFA, dar ei au ajuns la un acord pentru plata a 700.000 de franci elveţieni anual în plus, odată ce finanţele organismului mondial ar fi permis", a susţinut procurorul.

Platini, devenit în acest interval preşedinte al UEFA, a prezentat deci o factură de 2 milioane de franci elveţieni la începutul lui 2011, semnată de Sepp Blatter şi prezentată FIFA drept o restanţă salarială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.