Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul lui Cătălin Cherecheș: 'Pare incredibil, dar nu este anchetat pentru plecarea din țară'

gandul.ro
Catalin Chereches

Avocatul lui Cătălin Cherecheș, Răzvan Doseanu, a declarat miercuri, la Antena 3, că împotriva fostului edil fugar nu s-a emis până în prezent vreo acuzație oficială pentru plecarea din țară după ce a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare.

  • „Noi am solicitat oficial Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, care instrumentează acest dosar, să ne comunice dacă dl Cătălin Cherecheș are calitatea de suspect și dacă a fost formulată vreo acuzație oficială împotriva lui în legătură cu comiterea unei infracțiuni în legătură cu plecarea din țară. Pare incredibil că au trecut aproape 3 luni de zile și ni s-a răspuns că la acest moment dl Cherecheș nu are niciun fel de calitate oficială, adică nu s-a formulat niciun fel de acuzație cu privire la comiterea vreunei infracțiuni din partea dumnealui în legătură cu plecarea din țară. Asta în ciuda tuturor declarațiilor publice prin care toată lumea s-a exprimat că a plecat ilegal, că a comis nu-știu-câte infracțiuni ș.a.m.d. E inexplicabil de ce, dacă există acele indicii sau chiar probe, nu se formulează o acuzație oficială, deși au trecut aproape 3 luni de zile”, a declarat avocatul lui Cherecheș, Răzvan Doseanu.

Pe 24 noiembrie 2023, Cătălin Cherecheş a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Cu puţin timp înainte de pronunţarea sentinţei, Cherecheş a fugit din ţară prin Vama Petea cu un taxi, el folosind un act de identitate al unei rude apropiate. A fost prins în Germania, însă procedurile de extrădare vor dura ceva vreme, în condiţiile în care Cherecheş refuză să fie adus în România, invocând condiţiile grele din penitenciarele din ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.