Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul lui ÎPS Teodosie 'demolează' acuzațiile DNA: 'Felul în care a fost deschis acest dosar este neloial!'

teodosie mana cereasca

Avocatul lui ÎPS Teodosie 'demolează' acuzațiile DNA: 'Felul în care a fost deschis acest dosar este neloial!'

Timpul va trece şi ne va arăta că nu se va întâmpla nimic în acest dosar, oricât ar încerca oamenii aceștia să scoată ceva, transmite avocatul lui ÎPS Teodosie, după ce DNA a început urmărirea penală a lui ÎPS Teodosie.

Avocatul Adrian Cuculis: "Nu se va întâmpla nimic după acest dosar!

În economia unui dosar, strângerea de probe se face în mod loial. Felul în care s-a deschis acest dosar este neloial. Faptul că s-a trecut imediat la calitatea de suspect (a lui Teodosie, n.r.) mi-a ridicat niște semne de întrebare şi, bineînțeles, nu poți să dai declarații până nu vezi actele de urmărire penală.

Am discutat cu ÎPS Teodosie chiar înainte de emisiune şi poziția este următoarea: sigur că o infracțiune cum este cea de cumpărare de influență a fost destul de lesnicioasă pentru cei care au făcut acel material. El a fost prezentat în mod public, și atunci nimeni nu putea fi tras la răspundere.

Acolo e vorba despre un preot sau fost preot care avea contracte cu episcopii şi arhiepiscopii şi care, probabil, la un moment dat, nu a mai primit niciun fel de contract şi s-a gândit că e bine să facă lucrul acesta. Timpul va trece şi ne va arăta că nu se va întâmpla nimic în acest dosar, oricât ar încerca oamenii aceștia să scoată ceva, cum că s-ar fi întâmplat în neregulă", a spus, la Antena 3 CNN, avocatul Adrian Cuculis, care-l reprezintă pe Teodosie.

Dosarul deschis de DNA

Potrivit procurorilor DNA, "în iulie 2023, suspectul Petrescu Teodosie ar fi promis suma de 160.000 lei unui om de afaceri (martor în cauză), reprezentând un procent de 20% din suma de 800.000 lei, pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obțină pentru Arhiepiscopia Tomisului, în urma folosirii influenței pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcționarilor cu drept de decizie în această privință din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte" (mai multe despre dosar, aici).

Reacția lui ÎPS Teodosie

ÎPS Teodosie a ieșit la atac și susține că este mare păcat că procurorii DNA fac astfel de acțiuni în timpul postului. De asemenea, ÎPS Teodosie îi declară război și lui Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, pe care îl acuză că încalcă horătărârile Sfântului Sinod (mai multe, aici).

Reacția Bisercii Ortodoxe Române

Legea civilă și legea morală sunt date pentru a fi respectate spre binele comunității, inclusiv ecleziale, transmite purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe, Vasile Bănescu, după ce DNA a început urmărirea penală a lui ÎPS Teodosie (reacția Bisericii Ortodoxe, disponibilă aici).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.