Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul lui Vladimir Plahotniuc: Nu comentăm aberațiile generalului Nicolae Alexei

vlad plahotniuc

„Clientul meu nu comentează aceste aberații și complexe politice „supte” din deget și le sugerează autorilor să se remarce fără a-i folosi numele”, a declarat pentru UNIMEDIA avocatul fostului lider al PD, Lucian Rogac.

„Unii, care tind să iasă în evidență ca să apară în știri, mereu implică, fără probe și temei, numele clientului meu în diverse speculații, doar pentru a-și face audiență. Respectiv, clientul meu nu comentează aceste aberații și complexe politice, „supte” din deget, și le sugerează autorilor, doritorilor de a fi „băgați în” seamă, să se remarce, fără a-i folosi numele, bazându-se doar pe autoritatea lor personală, ori pe realizările lor proprii, făcute pentru oameni. Într-un ceas bun!”, a spus avocatul.

Vlad Plahotniuc a fugit din Republica Moldova în iunie 2019, când Guvernul Filip și-a anunțat demisia. Liderul PD de atunci scria că „are nevoie de timp pentru a-și securiza familia”, dar nu a mai revenit în țară.

Citește și Generalul Nicolae Alexei: Plahotniuc a fost membru al grupării criminale Micu

Mai bine de un an, oligarhul fugar s-a aflat pe teritoriul Statelor Unite, unde a solicitat și azil politic, cerere respinsă însă de autoritățile acestui stat.

În pragul alegerilor prezidențiale din toamna lui 2020, Plahotniuc a părăsit SUA și a ajuns în Turcia, iar unii analiști au calificat decizia una necesară „pentru a nu asocia candidata Maia Sandu, sprijinită de partenerii externi în cursa prezidențială, cu prezența lui Plahotniuc pe teritoriul SUA”.

Deși organele de drept ale Republicii Moldova a solicitat informații și extrădarea lui Plahotniuc, acestea au rămas deocamdată fără vreun răspuns, Plahotniuc aflându-se, potrivit mai multor surse, în partea controlată de Turcia a Ciprului, zonă „unde nu te ajunge justiția”, spun experții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.