Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Piperea despre unul dintre candidaţii pentru şefia PICCJ - 'S-a ratat şansa unui procuror general preocupat de Drepturile Omului'

gandul.info
Horatiu Radu

Avocatul Gheorghe Piperea notează pe pagina personală de pe un site de socializare cu privire la alegerea ministrului Justiţiei Cătălin Predoiu pentru fotoliul de procuror general al României.

Mai precis, avocatul punctează cu privire la unul dintre candidaţii pentru această funcţie, în speţă magistratul Horaţiu Radu, fostul agent guvernamental al României la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), retras din funcţie de fostul premier Viorica Dăncilă, iar în prezent adjunct al procurorului general al României.

Citeşte şi: EXCLUSIV PROBLEME MARI pentru ÎPS Teodosie - Martorul care și-a schimbat declarațiile în favoarea prelatului a intrat sub lupa DNA

Concret, Radu, a fost numit în ianuarie 2013 agent al Guvernului României pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, fiind demis în 2018 după ce a intrat în conflict cu Liviu Dragnea și cu fostul consilier al premierului Dăncilă, Darius Vâlcov.

Dragnea și Vâlcov l-au atacat deschis pe fostul agent guvernamental la CJUE, în 2018, pentru că acesta nu le-a dat aviz pentru acte normative care încălcau legislația europeană.

"Corpul profesional al procurorilor a pierdut șansa de a avea, in persoana lui Horațiu Radu, un procuror general preocupat de Drepturile omului si nu de diplome de la "academii" de informații si protocoale ale justiției cu serviciile secrete", scrie Piperea.

Citeşte şi: EXCLUSIV! Colaborare DNA-DIICOT legată de fostul vicepreşedinte PSD Arad - Se cer interceptări şi ambientale din dosarul permiselor de port armă

Acesta subliniază că pe lângă dreptul intern Radu stăpânea, datorită experienței postului avut, şi aripa europeană a dreptului, cu precădere drepturile omului.

"Omul, Horatiu Radu, știe și bucătăria interna a aripii judiciare a birocrației de la Bruxelles, ceea ce înseamnă încă o șansă ratata de a avea în fruntea Ministerului Public pe cineva care nu se îndoaie imediat ce apare câte vreun frustrat ca nu se respecta nu știu ce mecanisme de colaborare si verificare, contrare si Dreptului UE, si Constituției României", mai arată avocatul în mesajul său public.

Citeşte şi: Mega-dosarul retrocedărilor de pădure îi dă BĂTĂI de cap lui Viorel Hrebenciuc - Cazul s-a înregistrat la instanţă după anularea primei condamnări

Piperea face referiri în acelaşi mesaj şi la procurorul ales de ministrul Justiţiei pentru funcţia de procuror general, Gabriela Scutea.

"Ma întreb ce simt acum protestatarii din anii 2017-2018. Ordonanța cu amnistia și grațierea (oug 13) este, după toate probabilitățile, elaborată de candidatul pentru postul de Procuror General, recent desemnat de MJ. Life is a bitch, știu", conchide Gheorghe Piperea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.