Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Poporului a primit răspuns de la Parlamentul Norvegiei în cazul Bodnariu

Victor Ciorbea

Ombudsman-ul Parlamentar pentru Administrația Publică din Regatul Norvegiei, Aage Thor Falkanger, a răspuns, în 8 ianuarie 2016, adresei înaintate, în 23 decembrie 2015, de către Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, în legătură cu cazul celor 5 copii preluați de la părinții lor de către autoritățile de protecție a copilului (Barnevernet) din Regatul Norvegiei.

Vezi și: Romanian ambassador discusses Bodnariu child protection case with Norwegian authorities

Vezi şi: EXCLUSIV Cursa pentru Bodnariu: Senatorii organizează propria vizită în Norvegia

În document, Ombudsman-ul Parlamentar pentru Administrația Publică din Regatul Norvegiei precizează că “poate investiga majoritatea cazurilor care au fost gestionate de autoritățile publice și în care acestea au emis decizii, în Norvegia. Cu toate acestea, Ombudsman-ul poate controla autoritățile publice doar după ce acestea au gestionat un anumit caz”. În scrisoare se mai afirmă că “ordinele de preluare în îngrijire a copiilor sunt emise de Comisia Districtuală de Bunăstare Socială. Părinții au dreptul la un proces echitabil, inclusiv la avocat plătit de guvern, dreptul de a fi audiați și dreptul de a contesta decizia Comisiei la Tribunalul Districtual. Totuși, Ombudsman-ul nu poate investiga deciziile instanțelor, conform articolului 4, paragraful 1, litera c) din Legea Ombudsman-ului, care precizează că Ombudsman-ul nu are competență în ceea ce privește funcțiile instanțelor”.

Vezi şi: Ambasada Norvegiei ia atitudine după cazul Bodnariu: Ce spun diplomaţii

Ombudsman-ul Parlamentar pentru Administrația Publică din Regatul Norvegiei precizează că “la acest moment, nu există motive ca noi (Ombudsman-ul Parlamentar pentru Administrația Publică din Regatul Norvegiei) să investigăm cazul. În calitate de supraveghetor al Serviciului de Bunăstare a Copilului, aceasta este responsabilitatea Guvernatorului Districtului. O copie a mesajului dumneavoastră, precum și acest răspuns au fost transmise Guvernatorului Districtului, în Sogn og Fjordane”.

În contextul răspunsului de mai sus, Avocatul Poporului a solicitat Ombudsman-ului Parlamentar pentru Administrația Publică din Regatul Norvegiei informații suplimentare și l-a rugat să continue efectuarea demersurilor necesare, în limitele competențelor sale.

Vezi şi: Un lider PNL cere implicarea Casei Regale în cazul Bodnariu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.