Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Poporului,anchetă cu privire la situaţia unui elev pedepsit să stea pe hol în timpul orelor

avocatul poporului temp

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă cu privire la situaţia unui elev al Şcolii "Dionisie Romano" din Buzău, pedepsit să stea pe hol în timpul cursurilor, a anunţat joi, într-un comunicat transmis Agerpres, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Matei Vîrtosu.

Potrivit sursei citate, în zilele de 18 şi 19 mai 2017, mass-media a prezentat mai multe ştiri conform cărora un elev de clasa a-V-a al Şcolii "Dionisie Romano" din Buzău a fost pedepsit prin excluderea de la orele de curs timp de o săptămână şi pus să stea pe un hol.

Conform comunicatului, din reportajele difuzate reiese că elevul era mai "neastâmpărat", după cum afirma mama acestuia, şi a primit sancţiunea de a fi exclus de la ore în urma unei "încăierări" cu alţi doi colegi. "Conducerea unităţii de învăţământ a apreciat măsura ca fiind legală şi a susţinut că izolarea ar fi fost singura metodă de natură să-l liniştească pe elev, dar conform relatărilor din presă, directoarea şcolii a declarat că nu a solicitat intervenţia psihologului şcolii, întrucât a considerat că 'nu e neapărată nevoie', iar mama elevului a susţinut că a fost pusă să semneze un document prin care să îşi exprime consimţământul cu privire la excluderea de la ore a fiului său, sub ameninţarea că acestuia i se va scădea media la purtare la nota 4 şi că va fi exmatriculat", a mai precizat sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al Avocatului poporului susţine că "sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a art. 32 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la învăţătură şi protecţia copiilor şi a tinerilor, psihologii consultaţi de mass-media avertizând că astfel de măsuri luate împotriva şcolarului pot avea efecte pe termen lung şi pot duce chiar la abandon şcolar".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.