Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Poporului: Dacă vor, mâine pot elimina toate pensiile speciale, inclusiv ale militarilor

Inquam Photos / Octav Ganea
renate weber

Avocatul Poporului, Renate Weber, a explicat că liderii coaliției de guvernare, dacă ar avea voință politică, ar putea elimina toate pensiile de serviciu (pensii speciale), cu excepția pensiilor magistraților, care au suport constituțional. Practic, toate celelalte pensii, inclusiv cele ale militarilor, sunt pensii de serviciu și pot fi eliminate.

Citește și: Klaus Iohannis, mesaj de la tribuna ICCJ: anunță schimbarea legilor justiției

”Dacă vor, pot să o rezolve mâine, pentru că Decizia 900 din 15 decembrie 2020 a CCR este foarte categorică: singura categorie de profesioniști la care poți găsi o susținere în Constituție sunt magistrații. Și cei de la CCR, dar toți magistrații. De ce? Pentru că numai cu referire la ei Constituția vorbește despre restrângeri, despre incompatilibități. Toate celelalte categorii, inclusiv parlamentarii, că au fost tare supărați că nu am atacat la CCR tăierea pensiilor speciale ale parlamentarilor. ”Vai de mine! Mi-au înroșit telefonul. Eu, de când sunt în funcția asta, nu am primit atâtea telefoane câte telefoane am primit pentru pensiile parlamentarilor. Cei mai mulți erau din PNL. M-au sunat să atac la CCR. Cei care m-au sunat nu mai erau parlamentari.

În loc să se ducă să facă lobby la colegii lor de partid, făceau la mine, să atac, când o să fie votată. Chiar așa mi s-a spus: ce mai ai de pierdut, oricum te revocă. Cam ăsta e caracterul oamenilor care nu vor să înțeleagă dacă că nu am motiv de neconstituționalitate.

Există o decizie clară a CCR care spune că, de fapt, o singură categorie profesională, cea a magistraților are suport constituțional pentru acest tip de de pensie de serviciu. Dacă vor, mâine pot să dea legi pentru a elimina toate celelalte pensii speciale.”, a spus Renate Weber, la TVR, în cadrul emisiunii ”România 9”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.