Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Poporului descinde în 7 spitale de psihiatrie

psihiatru

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și va demara, în următoarele două săptămâni, o investigație la mai multe spitale de psihiatrie din țară, printre care și cel de la Săpoca unde un bărbat a atacat 13 pacienți cu un stativ, dintre care șase au decedat, potrivit Mediafax.

Citește și: SURSE - România va primi Transporturile în noua echipă de comisari europeni .

„Ca urmare a recentelor incidente petrecute în câteva spitale psihiatrice, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și va efectua, în următoarele săptămâni, o serie de investigații în mai multe spitale de profil din țară”, arată Avocatul Poporului, într-un comunicat de presă remis, vineri, MEDIAFAX.

Sursa citată menționează că „printre unitățile sanitare vizate, se află Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, județul Buzău, Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Sighetu Marmației, județul Maramureș, Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Pădureni-Grajduri, județul Iași, Spitalul de de Psihiatrie Palazu Mare, județul Constanța, Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Ștei, județul Bihor, Centrul de Evaluare și Tratament a Toxicodependențelor pentru Tineri “Sf. Stelian”, București, precum și Spitalul Clinic de Psihiatrie ”Prof. Dr. Alexandru Obregia", București”.

Avocatul Poporului va întocmi, în urma investigațiilor, un Raport Special privind problemele existente în sistem și soluții în vederea remedierii acestora. Documentul va fi trimis Parlamentului și va fi informată opinia publică, mai precizează sursa amintită.

Un bărbat în vârstă de 38 de ani din localitatea Săgeata, județul Buzău, a atacat cu un stativ, 13 pacienți ai Spitalului de Psihiatrie Săpoca. Șase dintre aceștia au murit. Bărbatul a fost prins în curtea spitalului de un echipaj de poliție care se afla în zonă.

La Spitalul de Psihiatrie Pădureni-Grajduri, din judeţul Iaşi, sunt internați 410 pacienți în 240 de paturi. Spitalul asigură asistența medicală pentru bolnavi considerați periculoși, care au fost condamnați de către instanțe. Potrivit site-ului unității medicale, la Spitalul Pădureni Grajduri lucrează șapte medici psihiatri, un medic stomatolog si un medic epidemiolog.

În ceea ce privește Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare din județul Dolj, ministrul Sănătății Sorina Pintea a anunțat, luni, că vrea să redea acestei unități statutul de maximă siguranţă. Deocamdată mai este nevoie de lucrări, pentru care Ministerul va aloca săptămâna viitoare 2 milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.