Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Poporului DESFIINȚEAZĂ Legea carantinării: medicii sunt supuși la muncă FORȚATĂ

Inquam Photos / Octav Ganea
renate weber

Avocatul Poporului, Renate Weber, susține că proiectul Legii carantinării, în varianta înaintată de Guvern este unul cu multiple probleme. Ea arată că, spre exemplu, mutarea forțată a medicilor în alte spitale încalcă dispozițiile CEDO și ar putea fi considerată muncă forțată.

Citește și: Raed Arafat, mesaj pentru protestatarii din Piața Victoriei: Îi așteptăm la spital! Sigur se vor infecta de acolo

”Am citit cu foarte mare atenție ceea ce a plecat de la Guvern, ceea ce a ieșit de la Camera Deputaților și încerc să urmăresc ceea ce se discută în Senat.

CCR a zis clar: este neconstituțional să se dicteze internarea unei persoane printr-o decizie a unui ministru. Noi discutăm acum despre Legea carantinării. Guvernul a stat destul de mult pentru a elabora proiectul de lege și apoi cere Parlamentului să-l aprobe într-un ritm nebunesc. Problemele apar la aplicarea acestei legi. Nu s-a pus niciodată problema distrugerii bunurilor. A mai apărut problema a ceea ce se întâmplă cu copiii care au părtinții în izolare/carantinare. Aici s-a speriat lumea, când a văzut amendamentul din Camera Deputaților. Mai există o problemă care a speriat pe toată lumea: sănătos-infectat. Păi așa suntem în această categorie toți cetățenii acestei țări.

De asemenea, s-a venit cu aceea idee a detașării medicilor pentru 30 de zile. Medicii spun așa: mă obligi, fără voia mea, să schimb locul de muncă, să lucrez în altă parte și cred că aceste măsuri contravin practicilor CEDO privind munca forțată.

Vă atrag atenția asupra unui aspect: Guvernul a complicat extrem de mult lucrurile cu acest proiect de lege.

În această lege se vorbește despre izolare, despre carantină, dar în acest proiect de lege lipsesc cu desăvârșire contravențiile.

Se vorbește mult despre reintroducerea stării de urgență, dar Guvernul n-a modificat acel OUG declarat neconstituțional de către CCR și dacă se introduce starea de urgență nu vor exista contravenții.”, a spus Renate Weber, la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.