Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Poporului, despre instaurarea stării de urgență în România: Nu vă aşteptaţi să vedem lucruri îngrozitoare

Inquam Photos / Octav Ganea
renate weber

Avocatul Poporului, Renate Weber, spune că nu trebuie ca populaţia să se aştepte la ”lucruri îngrozitoare”, dacă va fi decretată starea de urgenţă şi se arată convinsă că măsurile luate în această situaţie vor fi conforme drepturilor prevăzute în Constituţie.

Vezi si: Ce drepturi poate interzice Klaus Iohannis prin decretul privind starea de urgență: raționalizarea alimentelor și interzicerea circulației, permise de lege .

Avocatul Poporului, Renate Weber, spune că starea de urgenţă ”nu poate fi introdusă decât pe o perioadă de timp limitată”, de maximum 30 de zile, şi că măsura va trebui aprobată de Parlament în cel mult cinci zile.

Aceasta susţine că, odată cu decretarea acestei stări, nu trebuie ca cetăţenii să se aştepte ca viaţa lor să fie afectată în rău.

”Nu vă aşteptaţi să vedem lucruri îngrozitoare împotriva noastră, pentru că sunt convinsă că nu va fi cazul. Instituţia Avocatului Poporului va fi foarte atentă, dar sunt convinsă că lucrurile se vor derula în conformitate cu prevederile constituţionale”, a afirmat Renate Weber, sâmbătă seară, într-o intervenţie la Realitatea Plus.

Aceasta a precizat că modul în care se desfăşoară pentru viaţa de zi cu zi nu se va schimba foarte mult, iar măsurile luate până acum vor rămâne valabile.

”Din punctul de vedere al restricţiilor, al limitării libertăţii noastre de mişcare, al chestiunii închiderii şcolilor nu cred că vom vedea alte lucruri decât ceea ce avem în prezent. Ceea ce s-a întâmplat până acum va continua probabil. Pe de altă parte, o să se impună o altă disciplină la nivelul fiecărui cetăţean. (...) Vom vedea care vor fi măsurile, se vor anunţa, asta nu înseamnă că ele nu se vor şi schimba pe parcursul acestei stări”, a adăugat Renate Weber.

Aceasta a adăugat că, în urma decretării stării de urgenţă, procedurile de achiziţie derulate de către autorităţi se vor derula ”cu maximă rapiditate”.

Vezi si: ULTIMA ORĂ S-au interzis în România evenimentele cu peste 50 de persoane în spații închise: fitness, SPA, cosmetică, cazinouri + cinema, teatre, muzee .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.