Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Poporului face ancheta in inchisori

avocatul poporului

Avocatul Poporului informeaz ca demareaza o ancheta in inchisori. Avocatul poporului s-a sesizat din oficiu in urma unei anchete de presa care a prezentat conditiile mizere din inchisori.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, "ancheta vizează condiţiile de detenţie din penitenciare, în raport cu respectarea drepturilor omului şi se va finaliza cu întocmirea unui Raport special al Avocatului Poporului cu privire la situaţia din Penitenciare, raport ce va fi înaintat Parlamentului şi Guvernului".

"Avocatul Poporului, ca instituţie ce are drept scop apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice în raporturile acestora cu autorităţile publice, a întreprins demersuri privind situaţia din Penitenciare şi în anii anteriori. În anul 2014 Avocatul Poporului a realizat 65 de anchete în Penitenciare, s-au înregistrat 7 sesizări din oficiu şi au fost emise 7 recomandări, având ca obiect respectarea drepturilor persoanelor private de libertate, aspecte ce se regăsesc în Raportul anual de activitate al instituţiei ce va înaintat Parlamentului şi publicat pe site-ul instituţiei în data de 30 ianuarie 2015", se mai arată în comunicat remis Realitatea.net

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.