DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Avocatul Poporului intervine la Universitatea Bucureşti: Recomandări în urma neregulilor descoperite la cămine şi cantină

facultatea de drept

Avocatul Poporului a transmis marţi, 29 septembrie, o recomandare Universităţii Bucureşti, ca urmare a neregulilor descoperite de instituţii ale statului la cantină şi la căminele studenţeşti.

Vezi AICI documentul integral cu neregulile descoperite şi recomandarea Avocatului Poporului! (.pdf)

Demersul Avocatului Poporului vine după ce un student a înaintat o petiţie în care reclama faptul că în cadrul Universităţii din Bucureşti serviciile de cazare şi masă nu sunt asigurate la un nivel corespunzător, identificând numeroase probleme privind calitatea alimentelor şi a mâncării preparate, personalul necalificat, „lipsa de igienă, lipsa de desinsecţii, băi murdare si stricate, fum pe holuri, găndaci, calorifere neadecvate, lipsa sălilor de lectură, lipsa bucătăriilor dotate sau a masinilor de spălat, mobilierul învechit, spaţiile de locuit mici, lipsa apei calde si o relaţie defectuoasă cu administraţia căminului".

Petentul a mentionat că, încă din anul 2018, a sesizat în mod constant atât Autoritatea Natională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranta Alimentelor, cât şi Directia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, cu privire la nerespectarea, de către Universitatea din Bucureşti, a normelor sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, dar şi a normelor de igienă şi sănătate publică.

Ca urmare a controalelor efectuate, organele cu atributii de verificare, au aplicat sanctiuni, ca urmare a neregulilor constatate, ajunglinclu-se chiar la suspendarea activităţii cantinei Mihail Kogălniceanu.

Avocatul Poporului a aprobat efectuarea unei anchete la Direcţia Cămine-Cantine şi Activităţi Studenţeşti din cadrul Universitâtii din Bucureşti, având ca obiect verificarea aspectelor sesizate. Ca urmare a constatărilor care au confirmat existenţa neregulilor, Avocatul Poporului a emis următoarele recomandări:

"1 Universitatea din Bucureşti va elabora proceduri specifice privind monitorizarea în cadrul universităţii a respectării normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, respectiv a normelor de igienă şi sănătate publică, prelucrarea şi difuzarea procedurilor elaborate în rândul persoanelor implicate (cadre didactice, administratori, studenţi etc.) şi stabilirea persoanelor responsabile, pe de o parte, cu producţia, prelucrarea, depozitarea, păstrarea, transportul şi desfacerea alimentelor, iar, pe de altă parte, cu normele de igienă pentru unităţile de folosinţă publică.

2. Universitatea din Bucureşti va informa Avocatul Poporului, în termen de 60 de zile de la comunicarea acesteia, cu privire la însuşirea Recomandării şi măsurile dispuse."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.