Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Poporului primeşte rang şi salarizare de ministru. Legea a fost adoptată de Senat

Inquam Photos / Octav Ganea
Ciorbea

Plenul Senatului, în calitate de for decizional, a votat marţi o lege prin care funcţia de Avocat al poporului este asimilată ca rang şi salarizare cu funcţia de ministru, potrivit MEDIAFAX.

 

Avocatul Poporului Victor Ciorbea a fost prezent în plenul Senatului pentru a susţine proiectul de lege. Acesta a spus că majoritatea articolelor formulate în proiectul de lege sunt în acord cu recomandările Subcomitetului ONU pentru prevenirea torturii şi vor face ca activitatea instituţiei să fie mai eficientă.

"În urma recomandărilor făcute de Subcomitetul ONU pentru prevenirea torturii şi de Comitetul European pentru Prevenirea Torturii, care ne-au vizitat în ultimii doi ani, am formulat majoritatea articolelor din acest text de lege. Ele au menirea de a asigura o mai mare autonomie din punct de vedere organizatoric şi funcţional, pentru acest mecanism naţional de prevenire a torturii, peste 2300 de locuri de detenţie de la penitenciare, aresturi preventive, până la aziluri şi orfelinate. Dacă veţi vota acest proiect, evident va face ca activitatea instituţiei să se derueze mai bine şi îi va creşte eficienţa", le-a transmis senatorilor Ciorbea, înainte ca proiectul de lege să fie supus la vot.

Preşedintele Comisiei juridice din Senat Robert Cazanciuc (PSD) a spus, în timpul dezbaterilor, că proiectul de lege are rolul de a consolida statutul instituţiei Avocatului Poporului, subliind că legea a fost amplu dezbătută în cadrul şedinţelor comisiei, fiind depuse şi amendamente de către toţi senatorii jurişti.

Legea a fost adoptată cu 93 de voturi "pentru", 13 "împotrivă" şi trei abţineri. Senatul este cameră decizională. Documentul va fi trimis preşedintelui pentru promulgare.

Citeşte şi: Noul prim-ministru, prima reacţie OFICIALĂ: 'Mă recomandă puterea de muncă şi experienţa' - VIDEO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.