Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Poporului, replică pentru Clotilde Armand: Normal era să ne contacteze instituțional

Inquam Photos / Octav Ganea
renate weber

Avocatul Poporului s-a implicat în mai multe rânduri în probleme referitoare la salvarea clădirilor de patrimoniu și în vederea respectării dreptului la un mediu sănătos, îi transmite Renate Weber primarului Sectorului 1, Clotilde Armand.

Citește și: Medicul Virgil Musta: Vaccinul anti-Covid are o singură contraindicație categorică

„Avocatul Poporului a luat cunoștință din mass-media de solicitarea Primarului Sectorlui 1, Clotilde Armand, de exprimare a unui punct de vedere în privința demolării clădirilor de patrimoniu și eliminării abuzive a spațiilor verzi. Până în acest moment, instituția Avocatul Poporului nu a primit de la Primăria Sectorului 1 această solicitare în scris, cum e firesc în relațiile instituționale, dar, plecând de la informațiile din spațiul public, facem următoarele precizări: De-a lungul timpului, instituția Avocatul Poporului s-a implicat în mai multe rânduri în probleme referitoare la salvarea clădirilor de patrimoniu, atât în București cât și în diferite orașe din țară, în sensul conservării/restaurării durabile a acestora, cu multiple beneficii culturale și economice pentru comunitate”, transmite instituția Avocatului Poporului.

De asemenea, în comunicat se menționează că au fost numeroase intervenții, în diferite contexte, în vederea asigurării respectării dreptului la un mediu sănătos.

„Avocatul Poporului reiterează disponibilitatea sa constantă pentru întâlniri și discuții pe aceste teme, pe care le apreciază ca fiind utile și de actualitate”, se mai arată în comunicat.

Primarul Sectorul 1 al Capitalei, Clotilde Armand, i-a cerut vineri Avocatului Poporului, Renate Weber, să exprime un punct de vedere pe tema șantierelor ilegale din Sectorul 1, „care se desfășoară, de multe ori, în baza unor avize sau autorizații cel puțin discutabile emise de fostele administrații”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.