Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Poporului vrea înfiinţarea serviciilor specializate de gestionare a câinilor fără stăpân

avocatul poporului

Avocatul Poporului solicită Primăriei Târgu Bujor (judeţul Galaţi) înfiinţarea serviciilor specializate de gestionare a câinilor fără stăpân. Potrivit unui comunicat transmis miercuri Agerpres, demersul Avocatului Poporului vine ca urmare a incidentului de anul trecut, când o fetiţă a fost muşcată de câine în curtea unui spital. "Avocatul Poporului a emis, în 19 octombrie, o Recomandare către primarul oraşului Târgu Bujor, judeţul Galaţi, în care îi solicită să ia măsurile necesare în vederea înfiinţării unor servicii specializate de gestionare a câinilor fără stăpân, iar Consiliul Local să adopte hotărârea de înfiinţare a acestor servicii specializate. Recomandarea este urmarea sesizării din oficiu, anchetei şi numeroaselor demersuri făcute de către Avocatul Poporului, după incidentul produs în cursul anului 2015, când o fetiţă a fost muşcată de un câine chiar în curtea spitalului din oraşul Târgu Bujor", precizează sursa citată.

Avocatul Poporului apreciază că aceste servicii specializate ar fi trebuit înfiinţate de către autoritatea locală, cu atât mai mult cu cât, din ancheta efectuată la unitatea sanitară, a reieşit faptul că "prezenţa câinilor fără stăpân în curtea spitalului este o realitate cunoscută încă de la începutul anului 2015, iar conducerea Spitalului Orăşenesc Târgu Bujor a trimis Consiliului Local mai multe adrese prin care sesiza prezenţa în curtea unităţii şi prin împrejurimi a peste 20 de câini comunitari neasumaţi şi agresivi, care în mod constant atacă pacienţii şi personalul spitalului". "În cadrul anchetei Avocatului Poporului, efectuată în anul 2015, Primăria Târgu Bujor a precizat faptul că în cadrul comunităţii nu au existat probleme în privinţa câinilor fără stăpân, incidentul de la spital fiind unul izolat, motiv pentru care în Consiliul Local Târgu Bujor nu au fost adoptate hotărâri pentru înfiinţarea serviciilor specializate pentru gestionarea acestor patrupede. În consecinţă, Avocatul Poporului a dispus continuarea demersurilor în dosar până când autoritatea locală va face dovada alocării sumelor necesare în bugetul instituţiei şi, implicit, va lua toate măsurile legale în ceea ce priveşte câinii fără stăpân", se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, Avocatul Poporului a făcut, în cursul anului 2016, mai multe demersuri către Primăria Târgu Bujor şi au avut loc discuţii cu reprezentanţii administraţiei locale, "pe parcursul acestora constatându-se răspunsuri incomplete, iar, uneori, autoritatea locală nu a dat curs solicitărilor punctuale ale instituţiei".

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.