Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul șoferului cu numere anti -PSD cere ANCHETĂ în poliție după anunțul privind clasarea dosarului

Facebook.com
masina Muie PSD

Avocatul șoferului mașinii anti-PSD a declarat că solicitarea Poliției de clasare a dosarului clientului său este o soluție logică, subliniind că încă se dorește o anchetă internă privind prezența minorului la audierea tatălui său, însă până în prezent nu a fost depusă o plângere.

„Soluția este una logică, neexistând un indiciu sau o culpă a lui Răzvan. Și noi, practic, dorim o anchetă internă, în special cu modalitatea gestionării problemei legate de minor și ce răspunsuri se vor da pe viitor protecției juridice a minorilor în astfel de situații. Momentan, nu discutăm despre nicio plângere, vrem să vedem cum se iau măsuri. Procedural, dacă se clasează, va trebui restituit permisul”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ioana Mateș, avocatul lui Răzvan Ștefănescu.

La rândul său, șoferul mașinii anti-PSD a declarat că nu a primit încă un răspuns privind clasarea dosarului său.

„Nu am aflat nimic oficial, dar dacă este adevărat, mă bucur, normal că mă bucur”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Răzvan Ștefănescu.

Direcția Rutieră va propune, vineri, Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, clasarea dosarului penal deschis pe numele șoferului mașinii M...PSD, informează IGPR, precizând că șeful Poliției Române a cerut verificări privind „modul eronat” al argumentării aplicării Convenției de la Viena. După clasarea dosarului penal al deschis pe numele lui Răzvan Ștefănescu, acestuia îi va fi restituit permisul de conducere, care i-a fost suspendat de către agenții de poliție, potrivit unor surse din interiorul Poliției Române.

Citește și: Tăriceanu s-a SĂTURAT: Codul Penal și Codul de Procedură Penală au făcut suficient 'naveta'

„Având în vedere interesul public major în ceea ce privește circulația pe drumurile publice din România a unui autoturism înmatriculat în Suedia, Centrul de Informare și Relații Publice al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) este abilitat să comunice următoarele: În conformitate cu ultimele precizări primite pe canalele de cooperare polițienească internațională, Poliția Română va preda autorităților suedeze numerele de înmatriculare personalizate, cu conținut obscen, ridicate la data de 31 iulie 2018, întrucât acestea au fost retrase de către emitent. Cu respectivul autoturism se poate circula numai cu utilizarea numerelor de înmatriculare permanente”, au precizat reprezentanții IGPR, printr-un comunicat de presă.

De asemenea, sursa citată a mai precizat că, „referitor la modul eronat” în care Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a argumentat din punct de vedere juridic aplicarea, în acest caz, a Convenției de la Viena, din anul 1968, inspectorul general al Poliției Române a dispus deja declanșarea unor verificări, la finalul cărora vor fi luate măsurile legale care se impun și vor fi aduse, de îndată, la cunoștința opiniei publice.

„În ceea ce privește dosarul penal instrumentat în prezent, în cursul zilei de astăzi, Brigada de Poliție Rutieră din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București va propune unității de parchet competente soluția de clasare a cauzei”, mai arată IGPR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.